1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gençler ve yatıcımcılar için yüzdüm”
“Gençler ve yatıcımcılar için yüzdüm”

“Gençler ve yatıcımcılar için yüzdüm”

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş Cuma günü Anamur’dan başladığı yüzüşünü dün Girne’de tamamladı

A+A-

Necmi Belge

Kuzey Kıbrıs’ta yatırımcılar, gençler ve şehitler konularında Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmek için İki yıllık yorucu ve uzun bir hazırlanma döneminin ardından, Türkiye’nin Kıbrıs’a en yakın beldesi olan Mersin’in Anamur ilçesinden Girne’ye yüzerek gelen Vakkas Altınbaş bu anlamda tarihe geçti. Cuma günü saat 19.00’da Anamur’dan denize giren Vakkas Altınbaş, 86 kilometrelik mesefeyi antrenörü Mert Karabetça ile birlikte 40 saatlik uzun ve yorucu bir yüzüşten sonra dün, saat 17.00’de Dome Otel karşısında tamamladı.

Demir bir kafesi içerisinde bu uzun ve zor yüzüşte, Vakkas Altınbaş’a, Kolan Hastanesi Baş hekimi Dr.Harun Gülmez ve 12 kişilik bir ekip eşlik etti.
Vakkas Altınbaş, tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından yoğun alkışlar arasında saat 17.00’de antrenörü Mert Karabetça ile birlikte Dome Otel karşısındaki merdivenlere adımını attı. Burada, annesi, eşi, çocukları, Altınbaş ailesinin diğer fertleri ve coşkulu bir kalabalık ile adeta kavuşan ancak yorgun görünen Vakkas Altınbaş, kendisi için hazırlanan podyumda yaptığı konuşmada bu yüzme maratonunu Kıbrıs için şehit olanlara, gençlere ve Kıbrıs’a yatırımcıların dikkatini çekmek için yaptığını söyledi.

Bu konuda iki yıl önce karar verdiğini anımsatan Altınbaş, Mert Karabetça gibi dünya çapında bir antrenör ile iki yıl hazırlandığını belirtti ve Mert Karabetça’ya teşekkür ettiğini dile getirdi.

Böylesine anlamlı bir yüzme maratonu sonunda özellikle, Türkiye’ye sadece bir yüzme mesafesinde olan Kıbrıs konusunda dikkatleri üzerine çekilmesinden memnun olduğunu belirten Altınbaş, bu konunda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.  Konuşmaların ardından kupa ve plaket teatisi ile tören sona erdi.

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur