1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gençler sahnedeydi…
Gençler sahnedeydi…

Gençler sahnedeydi…

Yetenekli gençlerle birlikte müzik yapmanın verdiği büyük keyifle, yine sahneyle buluştuk

A+A-

ersin-kasif-002.jpg

Yetenekli gençlerle birlikte müzik yapmanın verdiği büyük keyifle, yine sahneyle buluştuk. Onbeş seneden beridir gençleri sahneyle buluşturan Genç Yetenekler Production ekibimiz, 2018 yılında çok daha büyük bir projeyle sahneye çıkmaya başladı. 2018 yılının başlarında sahne hayatına atılan, Genç Yetenekler Production Senfoni Orkestrası, 9 Kasım Cuma akşamı üçüncü konserini Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda çok kalabalık bir dinleyici kitlesine sundu.  1. konserini ODTÜ Kalkanlı Kampüsü’ndeki salonda gerçekleştiren orkestra, 2. konserini de Lefkoşa’da Levent Kindergarten konser salonunda gerçekleştirmişti.

RENKLİ GECE

Gençlik Dairesi’nin organizasyonuyla Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapıldı. Birçok farklı sanat ve spor etkinliği de geceye renk kattı.  9 Kasım Cuma akşamı, sahne ışıkları 18.30’da açıldı ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu seyircilerine canlı sundu. Ülke içinde ve dışında da birçok başarıya imza atmış grupları seyretme fırsatı bulundu. Birçok iyi show grubundan çok farklı sahne performansları izleme fırsatı oldu. En güzel olanı ise, bu performanslara Kuzey Kıbrıs’ın her tarafından yetenekli gençlerin katılıyor olması…

ee-009.jpg

Genç Yetenekler Production Senfoni Orkestrası, yeni repertuarı ve yeni katılan genç müzisyenleri ile sahneye çıktı. 45 genç müzisyenin oluşturduğu orkestra, klasik repertuarı ve klasik rock tarzı ile senfonik müzikte “biz de varız” diyerek dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Orkestranın repertuarı, diğer konserlerden farklı olarak solistlerin de katılımıyla zenginleşiyor.

Genç Yetenekler Production Senfoni Orkestrası’nı oluşturan isimler şöyle;

1)Kemanlar; Safiye Piro, Asra Polili, Kardem Özdiken, Merve Antel, Tanem Özaygın, Deniz Süngü, Beliz Süngü, Simge Yurdakul, Arda Ankut, Kardelen Katrin, Ada Araz.
2)Kemanlar; Gizem Miralay, Balın Öztuna, Eliz Keleşzade, Nelin Öztüccar, Alara Vurana, Beliz Akarı, İnci Vaiz, Aleyna Doğan, Sedat Çakır, Gülay Müderris, Müge Tahsin, Soner Kansel
Viyolalar; Dilan Baygün, Kaya İnkaya, Sevim Kutbay, İlayda Hürdeniz, Saldıray Özarı
Çellolar; Ceyda Köklüoğlu, Aytül Giritli, Recep Kökraf, Buse Soydan
Kontrabas: Mehmet Karalım
Piyano: Pelin Ece Acar
Bateri: Ali Muharremoğluları
Gitar: Ahmet Özkıraç
Bas Gitar: Ahmet Cemiler
Flüt: Meyrem Boran
Flüt: Şermin İyigün
Saksafon: Hazal Kamçı
Saksafon: Yağmur Selenge
Saksafon: Eylül Selenge
Solist: Dilan Iğdır
Solist: Naciye Aşıksoy
Orkestra Şefi: Ersin Kaşif

Bu haber toplam 3041 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 396 Sayısı

Adres Kıbrıs 396 Sayısı