1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gençler ölümle dans ediyor!
Gençler ölümle dans ediyor!

Gençler ölümle dans ediyor!

Girne Çevre Yolu’nda gece geç saatlerde araba yarışı yapılıyor. Üstelik gençler bu yarışı sosyal paylaşım sitelerinde duyuruyor

A+A-

Girne bölgesinde bir grup genç önceki gece 03:00-04:00 saatleri arasında Girne Merkez’de toplanarak çevre yolunda araba yarışı düzenledi. Trafiğe açık ana yolda yapılan yarışların, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan fotoğraflar ve yazışmalarda düzenli olarak yapıldığı ve yapılmaya devam edeceği görülüyor


Didem MENTEŞ

Girne Çevre Yolu’nda gece geç saatlerde araba yarışı yapılıyor. Bir grup genç gece 03:00-04:00 saatleri arasında Girne Merkez’de toplanarak araba yarışı için hazırlık yapıyor. Belirli günlerde gerçekleşen bu yarışlar 'çevre yolunda' düzenleniyor. Yarışların, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan fotoğraflar ve yazışmalarda düzenli olarak yapıldığı ve yapılmaya devam edeceğini görülüyor. Gençlerin en son önceki gün aynı saatlerde Girne yeni çevre yolunda toplandığı ve fotoğrafları facebook üzerinden paylaştığı görüldü.

‘Gece yarışları’

Yarışlara katılan gençlerin isimlerinin de etkilendiği bu yarışların her hafta gerçekleştiği fotoğraflara yansıdı. Bahse konu gençlerden isminin baş harfleri M.D olan şahıs, 21 Temmuz Salı günü saat 04:04 sıralarında Girne’nin içerisinde boş bir cadde üzerinde düzenlenen yarış öncesi fotoğraf paylaştığı dikkat çekti. Aynı şahıs 28 Temmuz Salı günü saat 03:00 raddelerinde Girne Çevre Yolu ‘King Bowling’  önünde yarış hazırlığında olduklarına dair ‘gece yarışları’ yazısı altında fotoğraf paylaştı. Gençlerin bu yarışları kendi aralarında düzenlediği ve hiçbir önlem almadığı görülürken, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Avcı: “Derhal önlem alıp cezalandırılmalı”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, gençlerin adeta ölüme davetiye çıkardıklarını belirterek, devlet ve polis teşkilatının gerekli önlemleri almasını dile getirdi. Gençlerin tehlikenin bilincinde olmalarına müsamaha gösterilemeyeceğini aktaran Avcı, “böyle bir zevk için gençlerin hem kendilerini hem de o yolu kullanan kişilerin hayatlarını tehlikeye sokmaları, önüme çıkanı öldürürüm zihniyeti kabul edilemez” dedi. Devletin ve polis teşkilatının bu olayı engellemeleri gerektiğini, kişilerin hemen cezalandırılarak yargılanmaları gerektiğini söyleyen Mehmet Avcı, Mahkemelerin uzun sürede değil kısa sürede kurulup cezalandırması gerektiğine dikkat çekti.

Bu haber toplam 15644 defa okunmuştur