1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Gençler müzik ödüllerini aldı
Gençler müzik ödüllerini aldı

Gençler müzik ödüllerini aldı

“Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri bugün düzenlenen törenle verildi.

A+A-

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde düzenlenen “Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri bugün düzenlenen törenle verildi.

Yarışmanın 8 Mart günü gerçekleştirilen finalinde yarışmaya katılan, KKTC genelindeki 17 liseden 19 orkestra ve 38 şarkı arasında yapılan değerlendirmede, “Orkestra” dalında Namık Kemal Lisesi; “Kız solist” dalında, Dr. Fazıl Küçük Lisesi’nden Sabiha Topril ve YDÜ Koleji’nden Güler Merve Özgencil; “Erkek solist” dalında Dr. Fazıl Küçük Lisesi’nden Mazlum Keleşoğlu ve TMK’dan Emre Özarabacı; “Sahne performansı” dalında Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Orkestrası ve “Enstrüman” dalında YDÜ Koleji’nden Mustafa Selçuk Ünsal ödül almaya hak kazandı.

“Orkestra” dalında birinci gelen Namık Kemal Lisesi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finaline katılmaya da hak kazandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleştirilen ödül törenine, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, bakanlık yetkilileri, Telsim yetkilileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Dereceye girenlerin ardından yarışmaya katılan herkese hediyeler dağıtıldı.

Törende, sırasıyla Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan birer konuşma yaptı.

(TAK)

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur
Etiketler :