1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Gençler Müzik Festivali’nde buluştu
Gençler Müzik Festivali’nde buluştu

Gençler Müzik Festivali’nde buluştu

VI. Liselerararası Müzik Festivali’nde Kuzey Kıbrıs’ın değişik bölgelerinden 9 lise müzik performanslarını sergilemek ve kaliteli zaman geçirmek için bir araya geldi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) “VI. Liselerarası Müzik Festivali” Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. VI. Liselerararası Müzik Festivali’nde Kuzey Kıbrıs’ın değişik bölgelerinden 9 lise müzik performanslarını sergilemek ve kaliteli zaman geçirmek için bir araya geldi.

DAÜ VI. Liselerarası Müzik Festivali’ne bu yıl Kuzey Kıbrıs liselerinden Erenköy Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Polatpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, TED Koleji ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji katıldı. 
Gençlerin sanata duydukları sevginin gelişmesini ve motivasyonlarının artmasını sağlamak amacıyla 6.sı gerçekleştirilen festivalde, müzik grupları onar dakikalık süreyle biri yöresel ezgilerden oluşan iki şarkılık performanslarını sergilediler. Festival sonrası düzenlenen tören ile festivale katılan liselere plaket takdim edildi ve katılımcılara da sertifikaları dağıtıldı.

Gençler Ne Dedi?

Hüseyin Kasap (Solist) – Akdoğan Polatpaşa Lisesi
DAÜ Liselerarası Müzik Festivali çok güzel bir organizasyon. Biz okul olarak 4 yıldır katılıyoruz. Heyecanlı ve eğlenceli bir gün geçiriyoruz. DAÜ çok gelişmiş bir üniversite ve etkinlikler açısından da çok aktif çalışıyor.

Mürüde Gingi (Solist) – Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji
DAÜ KKTC’nin en iyi üniversitesi. Çok iyi düşünülen bir organizasyon ve burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sahnede olmak ayrı bir heyecan veriyor bizlere ve sosyal bir ortamda başka arkadaşlarla tanışma kaynaşma fırsatı buluyoruz.

Ahmet Gültekin (Solist & Gitarist) – İskele Ticaret Lisesi
Ben ilk defa katılıyorum Liselerarası Müzik Festivali’ne. Burada olmaktan dolayı ve okulumu temsil ettiğim için çok mutluyum. DAÜ hakkında çok güzel şeyler duyuyorum. DAÜ çok iyi bir eğitim sistemine sahip ve DAÜ’de Müzik Öğretmenliği Programı’nı kazanmak istiyorum. Müzik öğretmenimize ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Çağlar Çankaya (Solist & Gitarist) – Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi
Festival çok eğlenceli geçti. Bu kadar güzel ve harika bir salon daha önce hiç görmemiştim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve DAÜ’de müzik programında okumak istiyorum. Bence Kuzey Kıbrıs’ın en iyi üniversitesi DAÜ ve burada bu etkinliğe katılmaktan ötürü gurur duyuyorum.


Ajda Karamanoğlu (Solist) – Güzelyurt Türk Maarif Koleji
Çok iyi düşünülmüş bir festival. Biz gençlerin müziğe ve sanata olan ilgisini artırıyor. Kuzey Kıbrıs’taki en iyi üniversitenin DAÜ olduğunu düşünüyorum. Ben mütercim tercümanlık okumak istiyorum.

Kayra Sururi (Gitarist & Vokal) - Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
Ülkemizde bu tür etkinliklerin gerçekleşmesi ve öğrencileri bir araya getirerek eğlenmelerinin sağlanması çok güzel ve heyecan verici bir olay. Burada olmaktan dolayı mutluyuz ve okulumuzu temsil etmekten gurur duyuyoruz.

Ali Tümer (Klavye) – TED Koleji
DAÜ uluslararası bir üniversite ve müthiş bir organizasyon gerçekleşti. Festivale katılmak bizlere büyük heyecan verdi ve kendimize olan güven duygumuzu artırdı. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.  

Günay Olkan (Baterist) – Namık Kemal Lisesi
DAÜ Liselerarası Müzik Festivali’ne 4 yıldır katılıyoruz. Çok güzel ve etkileyici bir organizasyon. Bizler yarışma dışında müzik ve performanslarımızı sergileme şansına sahip oluyoruz. DAÜ’de Müzik Öğretmenliği Programı’nı kazanmak istiyorum.

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur