1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gençler kızılçam ağaçları için dava hazırlığında!
Gençler kızılçam ağaçları için dava hazırlığında!

Gençler kızılçam ağaçları için dava hazırlığında!

CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi, geçtiğimiz günlerde kesilen kızılçam ağaçları hakkında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’i açıklama yapmaya davet etti.

A+A-

CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi, geçtiğimiz günlerde kesilen kızılçam ağaçları hakkında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’i açıklama yapmaya davet etti. Gençler, aksi takdirde hem Mağusa Belediyesi hem de Orman Dairesi aleyhine yasal sürecin CTP Gençlik Örgütü tarafından en kısa sürede başlatılacağını belirtti.

Mağusa İlçe Başkanı Hüseyin Aranır imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Geçtiğimiz Cuma günü Mağusa Belediyesi tarafından kentimizin kalbinde, yeşil alan içerisinde bulunan yaklaşık 18 yıllık kızılçam ağaçları "özürlü" oldukları gerekçesiyle kabul edilemez şekilde köklerinden kesilmişlerdir. Gösterilen gerekçeyi tüm Mağusalılar gibi, bizler de hayretler içinde karşıladık.

Doğanın ve çevrenin korunmasının gerekliliği bir tarafa, çevre sorunlarının gelecek nesiller için artarak devam etmesi de bu konuda öncelikle koruma ve aynı zamanda sürdürülebilir bir geliştirme çabası içinde olmak yapılması gerekenlerin başında geliyor. Fakat Mağusa Belediyesi, çevre duyarlılığının sadece refüjlere konan saksılardan ibaret olduğunu maalesef tüm Mağusalılara ve ülkemize kanıtlamıştır.

Özellikle yıllanmış ağaçların keyfi kararlarla kesilemeyeceği yasal olarak da belirlenmiş olmasına rağmen, böylesi amatörce karar alan Belediye Başkanı İsmail Arter'i ve eğer bu işe onay vermişse Orman Dairesi'ni şiddetle kınıyor ve hem Mağusa Belediyesi hem de Orman Dairesi aleyhine yasal sürecin CTP Gençlik Örgütü tarafından en kısa zamanda başlatılacağını duyururuz. Ayrıca bu işi yapamayacağı aşikar olan belediye başkanına yeşil alanlardaki ağaçların bakımını memnuniyetle üstlenebileceğimizi tüm açık yürekliliğimizle bildiririz.

Mağusalı olan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Hakan Dinçyürek’ten yapılan bu keyfi uygulama ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ve izinsiz kesilen kızılçamların cezasının ne olduğu konusunda bir açıklama bekliyoruz. Daha yaşanabilir, daha iyi bir kent için sadece bu konunun değil, her adımın takipçisi olacağımızı ve sonuçlarını da yine kamuoyuyla paylaşacağımızı tüm açık yürekliliğimizle duyururuz.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur