1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Gençler hünerlerini sergiledi
Gençler hünerlerini sergiledi

Gençler hünerlerini sergiledi

Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması 17 liseden 19 grubun katılımıyla dün yapıldı.

A+A-

Tanju KONURALP


Telsim, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde düzenlenen Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması dün gerçekleşti.  Telsim ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması 17 liseden 19 grubun katılımıyla dün yapıldı. Telsim’in düzenlediği yarışma için aylardır büyük heyecan yaşayan öğrenciler, sahneye çıakrak yeteneklerini konuşturdu.
“Orkestra”, “kız solist”, “erkek solist”, “sahne performansı” ve “enstrüman” dallarında yapılan yarışmada Namık kemal Lisesi  “orkestra” birincisi oldu.  Namık Kemal Lisesi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde KKTC’yi temsil edecek.
Yarışmada “En iyi sahne performansı” dalında  Bülent Ecevit Anadolu Lisesi birinci oldu. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nin ödülünü Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Ali Avni Yönel verdi.
Jüri, “en iyi erkek solist” dalında ödüle iki solisti layık buldu. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Emre Özarabacı ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Mazlum Keleşoğlu “en iyi erkek solist” ödülünü paylaştı. Erkek solistlerin ödülünü Telsim Genel Müdürü Rasim Karas verdi.
“En iyi kız solist ödülü” de iki kız soliste verildi. Yakın Doğu Koleji 1. Grup’dan  Güler Merve Özgencil ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Sabiha Topril, “en iyi kız solist” ödülünün sahibi oldu. Kız solistlerin ödülünü Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan verdi.
Yarışmanın en büyük ödülü olan  “en iyi orkestra” ödülünü ise Namık Kemal Lisesi kazandı. Namık Kemal Lisesi, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde KKTC’yi temsil etme hakkı kazandı. Namık Kemal Lisesi, ödülünü, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın elinden aldı.
Binlerce Lise öğrencisinin katılımı ile bir şölen havasında gerçekleştirilen yarışma, müzisyenlere rekabet duygusunu tattırırken; dinleyicilere ise coşkulu anlar yaşattı. YENİDÜZEN burada bulunan öğrenciler ile ülkedeki müziği ve müzikle ilgili giderilmesi gerekenleri konuştuk.

Buğçe Bozkurt:
“Ülkemizde müzik, maalesef dünyanın diğer ülkeleri baz alındığı zaman; hak ettiği yerde değildir. Birçok genç müzisyen olmasına rağmen, müzik ve müzisyenlere yeterli değerin verilmeyişi ve yeterli imkân sunulmayışı, bu konunun önünü tıkadı. Gençler bu farkı kapatmaya çalışıyor. Bu gün gerçekleştirilen bu organizasyon oldukça güzeldi. İşte ülkedeki müziğin ihtiyacı olan da bu tip organizasyonlara yer verilmesidir”

Cem Büyüksaral:
“Bugün burada gerçekleştirilen organizasyonu çok beğendim. Birçok genç müzisyen, iyi bir organizasyonda hem müziklerini ortaya koyma, hem de rekabetin tadını alma şanısın yakaladı. Benim inancım, ülkedeki müziğin bu şekilde gelişebileceği yönündedir. Umarız bundan sonra, farklı firmalar da bu tür organizasyonlara ağırlık verir”.

Güzide Anna Göztaşlı:
“Bizim gibi gençler, müziğe gerekli ilgiyi gösteriyor. Ancak bizler her ne kadar da ilgi göstersek; ülkede müziğe ve müzisyene sunulan imkânlar yeterli değildir. Bu nedenle de ülkedeki müzik, tam anlamı ile olması gereken noktaya varamıyor. Müziğin gelişebilmesi, müzisyenler kadar toplumunda destek vermesi gereken bir konudur”.

Koray Kataol:
“Ülkemizde müzik, geçmişe nazaran gelişmiş durumdadır. Ancak hala tam olarak gelmesi gereken noktada değildir. Birçok müzisyen ve grup, artık sahnelerde yer alıyor. Türkiye’de ve hatta Avrupa’da da bizleri temsil eden müzisyenlerimiz var. Ülkede müzisyenler için imkânlar yavaş yavaş oluşuyor. Fakat imkânlar arttıkça, müzisyenlerde bu yönde artış gösteriyor”.

Cemre Biroğlu:
“Ülkemizde eskiye nazaran birçok müzik grubu var. Bu gün gerçekleştirilen yarışma gibi yarışmalar, bu müzisyenleri iyi yönde teşvik ediyor. Yine geçmişe göre iyi olan imkânlar, yine de yeterli değildir. Bu tür etkinlikler arttırılmalı, müzisyenlere daha çok imkân sunulmalıdır. O zaman çıtanın daha da yükseleceğine inanıyorum”

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,