1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençler Doğan’ı dağıttı: 0-6
Gençler Doğan’ı dağıttı: 0-6

Gençler Doğan’ı dağıttı: 0-6

Gençler Birliği konuk olduğu Doğan Türk Birliği’ni 6-0’lık farklı bir skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in 7’nci hafta mücadelesinde Gençler Birliği konuk olduğu Doğan Türk Birliği’ni 6-0’lık farklı bir skorla mağlup etme başarısı gösterdi. Konuk ekipe galibiyeti getiren golleri Emeka (4) ve Sertan Kurukafa (2) kaydetti.
Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği, ülkenin en üst liginde mücadele etmeye yeniden başladığı 2009-10 sezonundan bu yana ilk defa evinde 6-0’lık bir mağlubiyet yaşadı. Sarı lacivertliler daha önce 2011-12 sezonu 11. haftasında evinde Çetinkaya’ya 5-0 mağlup olmuştu.

Önemli anlar
Dk.18 Oyuna hızlı başlayan ev sahibi Doğan Türk Birliği’nin geliştirdiği atakta Aydın tüm G.Birliği defansını geçti ancak vuruşunu kaleci Ali önledi.
Dk.22 Bu atağı atlatan kırmızı-siyahlılar geliştirdikleri ilk tehlikeli atakta golü buldu. Emeka, Münür’ün hatasından yakaladığı top ile soldan ceza sahasına girdi ve attığı sert şutla takımını deplasmanda öne geçirdi: 0-1
Dk.23 Bu golün şokunu atlatamayan Doğan Türk Birliği Green’in pasında topla buluşan Sertan’ın golü ile 0-2 geriye düştü.
Dk.34 Maç boyunca Doğan Türk Birliği’nin tek gelişen tehlikeli atağında Salih Güvensoy’ın ortasında Ahmet Saygı’nın altı pas içerisinde attığı sert şutu kaleci Ali Aydemir kornere attı.
Dk.54 İkinci yarıya hızlı başlayan Doğan Türk Birliği’nin geliştirdiği atakta, defansın uzaklaştırmadığı topta Ahmet Saygı’nın ceza sahası üstünden attığı sert şut üstten dışarı gitti.
Dk.55 Bu tehlikeyi atlatan G.Birliği hemen karşı atakta üçüncü golü buldu. Soldan Şenol’un yaptığı ortayı Sertan güzel bir vuruşla filelere gönderi: 0-3
Dk.67 Bu golle adeta abondene olan Doğan Türk Birliği kalesinde dördüncü golü gördü. Defanstan uzatılan uzun topu yakalayan Emeka topu biraz sürdükten sonra, kaleye gönderdi. Kaleci Okyanus’tan dönen topu Emeka bu kez ağlarla buluşturdu: 0-4
Dk.70 Bu dakikada gelişen G.Birliği atağında ceza sahası içinde topla buluşan Emeka skoru 0-5’e getirdi.
Dk.89 Karşılaşmanın böyle sona ermesi gerekirken, ilk golü 22. dakikada atan Emeka yine defanstan gönderilen uzun topu yerden bir vuruşla ağlara gönderirken, maçın sonucunu da ilan etti: 0-6   

Fotoğraflar: Ersin Orkoz

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur