1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Genç Yetenekler Production’a Polonya’dan ödül
Genç Yetenekler Production’a Polonya’dan ödül

Genç Yetenekler Production’a Polonya’dan ödül

Genç Yetenekler Production’a Polonya’dan ödül

A+A-


Ersin Kaşif

Genç Yetenekler Production Orkestrası Polonya’nın Bydgoszczy kentinden ödülle döndü. Avrupa’nın en büyük sanat organizasyonlarından biri BIM. Bu sene 38.si gerçekleştirilen organizasyonun asıl ismi ise, Bydgoskie İmpresje Muzyczne (Bydgoszcz Musical İmpressions). 29 Haziran - 5 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyon çok geniş programlarla sunuluyor. Organizasyon aslen bir yarışma niteliğinde. İlk günden itibaren sunulan bütün performanslar jüri tarafından değerlendiriliyor. Asıl büyük yarışma günü ise kategorilere ayrılarak özel salonlarda gerçekleşiyor. Bu büyük organizasyona katılım için önceden bir DVD kaydınızın yollanması gerekli. Uygun görüldüğü takdirde bu organizasyonun bir parçası olabiliyorsunuz.

3. BÜYÜK ÖDÜL

38. Bydgoskie İmpresje Muzyczne bu sene 19 grup katıldı. Organizasyonda; Orkestra, Koro ve Dans kategorileri değerlendirildi. Bizler de Genç Yetenekler Production olarak, Orkestra dalında sahneye çıktık ve performanslarımızı sunduk. 19 müzisyenden oluşan Genç Yetenekler Production Orkestrası gerek kostümleri, gerekse icra olarak çok beğenildi ki, Eyalet Başkanlığı ödülüne layık görüldü. Dört büyük ödülün üçüncüsünü almak bizler için büyük gurur oldu. En büyük ödül 5000 ZLT ile Bulgaristan’a gitti. Macaristan 2000 ZLT ile ikinci büyük para ödülünün sahibi oldu. 1800 ZLT ile Kuzey Kıbrıs, ardından da 1600 ZLT ile Çin orkestrası ödüle layık görüldüler.

İLK

İlk defa Kuzey Kıbrıs’tan bir Orkestra Kıbrıs’ı temsilen uluslararası büyük bir organizasyonda yer aldı. Organizasyonun gala gecesi Bydgoszczy’un dev sanat binası Opera Nova’da gerçekleşti. Asansörlü donanımda sahneye çıkmamız ve bini aşkın bir topluluğa performans sergilememiz bizler için de bir ilk oldu. 38. Bydgoskie İmpresje Muzyczne bu sene Belarus’tan 2 orkestra, Bulgaristan, Çin, Çek Çumhuriyeti koro ve orkstra, Kıbrıs, Polonya, Sırbistan, Türkiye (koro), Ukrayna 2 orkestra ve koro, Macaristan orkestra ve koro, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden (koro) katılım oldu. Çok büyük bir sanat organizasyonu’ndan BIM ödülle döndük. Genç Yetenekler Production Orkestrası artık Avrupa’nın ödüllü orkestraları’ndan biri olarak listelerdeki yerini almış oldu.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 220. Sayısı

Adres Kıbrıs 220. Sayısı