1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Genç Kemancı, İlk Resitali için Sahnede
Genç Kemancı, İlk Resitali için Sahnede

Genç Kemancı, İlk Resitali için Sahnede

. 17 Mart Cuma akşamı Lefkoşa Naci Talat Vakfı, genç sanatçı adayı Kardem Özdiken’in kemanı ve ünlü piyanist Rauf Kasımov’un piyano ezgilerine sahne oldu.

A+A-

Ersin Kaşif 

Lefkoşa Naci Talat Vakfı’nda geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir resital, bu haftaki konumuz. Genç müzisyenlerin sahne ile buluşması, enstrumandaki becerilerini müzikseverler ile paylaşmaları çok güzel bir olgudur.  Özellikle bir resital programına imza atmak, genç bir müzisyen için profesyonelliğin basamaklarındaki ilk adımlardır. 17 Mart Cuma akşamı Lefkoşa Naci Talat Vakfı,  genç sanatçı adayı Kardem Özdiken’in kemanı ve ünlü piyanist Rauf Kasımov’un piyano ezgilerine sahne oldu.  Çok yoğun süren bir çalışmanın ardından zor bir programı seslendiren Kardem’i takdir etmek gerekiyor. Zor eserlerin çalınması ve bir konseri sürükleyebilme yeteneği genç sanatçı adayımızda var ve gelecek zamanlarda onu sahnelerde göreceğiz.

PROGRAM

Ünlü piyanist Rauf Kasımov eşliğinde gerçekleşen keman resitalinde çalınan program ise şöyleydi; Konser, Kardem’in solo kemanı ile başladı. J.S. Bach’ın Partita no;2 ‘nin Allemanda ve Giga bölümlerinin ardından,  piyanist Rauf Kasımov’un sahneye katılmasıyla Handel fa Majör Sonat ile devam etti. Handel sonat’ın Adagio, Allegro, Largo ve Allegro bölümlerinin çalınmasının ardından, Antonio Vivaldi’nin La Minör Konçerto’su (op.3 no.3) Allegro, Largo ve Presto bölümleriyle çalındı. Daha sonra J.Haydn sol Majör Sonatı’nın Andante bölümü çalındı. Max Bruch’un  Schwedische Tanze Op. 63  Ziemlich Schnell No; 5 &   Lang Sam Mit Ausdruck No;6  ve  Leb Half  No;7 bölümlerinden sonra,  konuklara duygusal anlar yaşatan çok güzel bir eser çalındı. John Williams’ın özellikle Itzhak Perlman’ın çalması için bestelediği Theme From Schindler’s List genç kemancı Kardem Özdiken tarafından da çalındı.

GECE SONU

Ve gecenin sonu! Hungarian Dance No; 5 Johannes Brahms’ın dünyaca ünlü bu hareketli eserini kendi öğrencimle birlikte çalmak ise, apayrı bir heyecan yaşamamıza neden oldu.  Çok kalabalık bir müziksever topluluğu tarafından izlenen keman resitali, izleyicilerin takdirini kazandı. Profesyonelliğe ilk adımlarını atan genç kemancımıza sanat yolunda başarılar diliyoruz. Nice konserlere ve resitallere!

    

Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı