1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Genç antrenör kariyerini anlattı
Genç antrenör kariyerini anlattı

Genç antrenör kariyerini anlattı

“Akademik Spor”a bu hafta Futbol Antrenörü Tolga Güçsoy Derviş konuk oldu.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi, Spor Yazarı Ahmet Özyaşar’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği “Akademik Spor” adlı spor programına bu hafta Futbol Antrenörü Tolga Güçsoy Derviş konuk oldu. Söz konusu programda “Futbolda Altyapı Eğitimi” değerlendirildi.

Programa katılan Derviş futbol antrenörlüğünde kısa zamanda katettiği başarısını paylaştı. Almış olduğu antrenörlük eğitimi sonrası çeşitli altyapılarda sorumlu olarak görev almış olan Derviş, bir dönem Galatasaray Futbol Akademisi’nde, daha sonra da 2 yıl İngiltere Chelsea U21 takımının antremanlarına çıkarak futbola bakış açısını geliştirme şansı yakaladığını belirtti. Derviş, sonrasında açmış olduğu futbol akademisiyle premier ligine oyuncular yetiştirdiğini kaydetti. Son günlerde adından söz edilen KKTC’nin başarılı oyuncusu Cenker Yazar’ı Beşiktaş’a kabul ettirme sürecini de anlatan Derviş, amacının KKTC’deki çocuklarımızın da futbolda yetenekli olduklarını Türkiye’ye ve dünyaya ıspatlamak olduğuna vurgu yaptı. Derviş “KKTC’deki çocuklarımızın dosyalarının Chelsea gibi takımlarda bulunması ülke futbolu için büyük önem arzetmektedir.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de altyapı yetiştirme sisteminden bahseden Derviş, futbolda çok ciddi bir yetenek avcısı sistemi bulunduğuna ve eğitim ile gelişim sürecinin profesyonelce yapıldığına değindi. Derviş, İngiltere’deki sistemi de ülkemize getirme hedefi bulunduğunu ifade etti. Derviş daha sonra ülke futbolunu ve altyapıyı değerlendirdi. İngiltere’ye 6 yıl önce gitmesi sonrası günümüzde futbolda bir takım iyi gelişmeler bulunduğunu anlatan Derviş, yine de antrenör eğitimlerinin daha da iyileştirilebileceğinden söz etti. Derviş “Bir oyuncunun yeteneğini ortaya çıkarmak antrenörün görevidir. Bu sebeple işini bilen kişilerin altyapıda eğitim vermesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur