1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gemiden 9 kaçak göçmen çıktı!
Gemiden 9 kaçak göçmen çıktı!

Gemiden 9 kaçak göçmen çıktı!

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri Mağusa Limanında yaptıkları rutin kontrollerde 9 kaçak göçmen yakaladı...

A+A-

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri dün Mağusa Limanında yaptıkları rutin kontrollerde 9 kaçak göçmen tespit etti. Ülkelerindeki savaştan kaçarak canlarını kurtarmaya çalışan ve umut tacirlerine binlerce dolar vererek Güney Kıbrıs yerine KKTC’ye getirilen Suriyelilerin çıktığı umut yolculuğu Güney Kıbrıs’a gidemeden KKTC’de son buluyor. Son olarak dün Türkiye’de TIR dorsesine saklanarak Mağusa Limanı’na gelen kaçak göçmenlerin geliş şekli ise bir insanlık dramını daha gözler önüne serdi. Un yüklü TIR dorsesinde 1 metrelik alana saklanan kaçak göçmenlerin oturdukları yerde su şişelerinin içinde idrarları ve yine ayni yerde yiyecek paketlerinin oluşu ise gözlerden kaçmadı.

TIR’dan gemiye indiler...

Elde edilen bilgilere göre dün sabah Mersin Limanından Mağusa Limanına gelen VİA Famagusta isimli gemi içerisinde 8 kaçak göçmen tespit edildi. Gemide tespit edilerek polis tarafından tutuklanan 8 kaçak göçmenin un yüklü bir TIR’ın dorsesine gizlendiklerini ve daha sonra TIR dorsesinden çıkarak gemiye indiklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Kaçak göçmenlerin itirafları üzerine gemi ile Mağusa Limanına gelen tüm TIR araçları didik didik arayan CÖŞ ekipleri, un yüklü 34 ET 0522 plakalı TIR’ın aracın dorsesinde yüklerin arkasında boş bırakılan 1 metrelik alanda içerisinde idrar bulunan su şişeleri ve yiyecek paketleri buldu. Kaçak göçmenlerin konu TIR araç ile geldiğinden şüphelenen CÖŞ ekipleri ise 34 ET 0522 plakalı TIR aracın şoförü Abdürrezzak Ceylan’ı tutukladı.

Dokuzuncu kaçak göçmen son anda yakalandı...

Gemi içerisinde tespit edilerek yakalanan 8 kaçak göçmen tutuklanarak Mağusa Polis Müdürlüğüne götürülürken, polis ekiplerinin arama yaptığını gören dokuzuncu kaçak göçmen ise başka bir TIR’ın altına gizlenip kaçmaya çalışırken fark edilerek tutuklandı. TIR altına gizlenip kaçmaya çalışan dokuzuncu kaçak göçmen de tutuklanarak Mağusa Polis Müdürlüğüne götürüldü. Polis tarafından yakalanan 9 kaçak göçmen dün akşam Türkiye’ye geri gönderildi.

 

 

 

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur
Etiketler :