1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gelir getirici tedbirler ve tasarruf masada
Gelir getirici tedbirler ve tasarruf masada

Gelir getirici tedbirler ve tasarruf masada

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında YENİDÜZEN'e konuştu

A+A-

Ayşe GÜLER

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu'nda özellikle mali açıdan gelir getirici ve tasarruf sağlayıcı bir takım tedbirler üzerinde yaratıcı fikir egzersizi yapıldığını belirtti. Özersay, müsteşarların da katılımı ile hangi konularda mali kaynak yaratılabileceğinin konuşulduğunu ifade etti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında YENİDÜZEN’e konuşan Özersay, ülke maliyesinin içerisinde bulunduğu kaynak sıkıntısını aşabilmek için ne gibi kalemlerin devreye sokulabileceği, hangi adımların atılabileceğini görüştüklerini söyledi, "Gelirlerin artırılması ve giderlerden tasarruf sağlanması için çok kapsamlı bir çalışma yaptık" dedi.

Özersay, atılması hedeflenen adımlarla ilgili rakam hesaplamalarının yapılması, gerçekçi olabilecek hedeflerin diğer paydaşlarla da konuşularak, nasıl hayata geçirileceğinin ele alınması üzerinde uzlaştıklarını ifade etti.

“Bu bir başlangıçtı” diyen Özersay, “İki gün boyunca Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığımız değerlendirmeler sonrasında mali açıdan ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıyı aşmak için hayata geçirmemiz gereken tedbirler konusunda hem fikiriz" şeklinde konuştu.

“Bazıları çok daha somut, kısa sürede hayata geçirebilecek nitelikte”

Şu anda konuşulan adımların bazılarının çok somut ve kısa sürede hayata geçirilebilecek nitelikte olduğunu belirten Özersay, bir kısmının da orta ve uzun vadede devlet maliyesine gelir getirecek ve tasarruf sağlayacak şeyler olduğunu aktardı.

Özersay, fikir düzeyinde geliştirilen bazı unsurların rakamsal bazda neyi ifade ettiği, ne kadar sürede, ne kadar gelir elde edilebileceğinin hesaplaması için özellikle Maliye Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’na bir takım görevler verildiğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise sosyal medya paylaşımında Bakanlar Kurulu ile ilgili şunları paylaştı:

"Merak yoğunluğunu görüyor ve anlayışla karşılıyorum.
Oldukça uzun ama son derece verimli bir Bakanlar Kurulu toplantısını tamamladık.
Yarının bugünden daha huzurlu ve güven içinde yaşanması için halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.
Şimdi, gün içinde ilgilenme fırsatı bulamadığımız işlerimizi ele almak üzere bakanlığımızda görevimizin başındayız..."

 

Bu haber toplam 4947 defa okunmuştur