1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gelir düzeyi saptanacak
 Gelir düzeyi saptanacak

Gelir düzeyi saptanacak

DPÖ’nün hane halkı bütçe anketi uygulaması sürüyor

A+A-

Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ), devam eden “2014-2015 Hanehalkı Bütçe Anketi” kapsamında, Nisan ayı için 270 hane halkına, posta yoluyla mektup ve broşürler gönderildi.

Çalışma kapsamında toplam 3 bin 240 haneye ulaşılarak anket yapılacak.
DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nun yaptığı açıklamaya göre anket, ülkedeki hane halklarının tüketim kalıplarında ve harcama alışkanlıklarında zaman içinde meydana gelen değişikliklerin belirlenmesini, böylece Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamalarına baz teşkil eden tüketim yapısının güncelleştirilerek fiyat endekslerine yansıtılmasını amaçlıyor. Anket ile ayrıca hane halklarının gelir düzeyleri ve sosyo-ekonomik karakteristiklerinin de saptanması hedefleniyor.
Anket, DPÖ’nün görevlendirdiği anketörler tarafından gerçekleştirilecek.
Anketörler örneğe çıkan hane halklarını, birlikte yapacakları bir program dahilinde, bir ay boyunca ihtiyaç duyulacak zaman aralıklarıyla, ziyaret ederek çalışmalarını tamamlayacak.
DPÖ-İstatistik ve Araştırma Dairesi çalışanları olan kontrol memurları da, çeşitli zamanlarda anket yerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle, anketörleri ve anketin alan uygulamasını denetleyecek.
Muhtaroğlu, anketle ilgili olarak, alandaki görevlilere yardımcı olunmasını, anket çalışmasına olumlu katkı yapılmasını ve şikayet veya önerilerin 2287653 numaralı telefona veya dpo@devplan.org e-mail adresine bildirilmesini istedi. (tak)

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur