1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gelin yasakları birlikte yok edelim”
“Gelin yasakları birlikte yok edelim”

“Gelin yasakları birlikte yok edelim”

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim Kıbrıslı Rumlara ve Yunanlılara çağrı yaptı

A+A-

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) Başkanı Serdar Savim "ISKA Dünya Kickboks Şampiyonası"nın açılışında yaptığı konuşmada Kıbrıslı Rumlara ve Yunanlılara çağrıda bulunarak, "Gelin kalplerdeki ve beyinlerdeki yasakları birlikte yok edelim" dedi.

Konuşmasında "Biz önce Dünyalıyız, sonra Kıbrıslıyız" diyen MOK Başkanı Savim, "Türküz, ama dünyadaki herkesi Türkler kadar severiz" diyerek, Irkçığa, düşmanlığa ve spor ambargolarına karşı olduklarının altını çizdi.

Konuşmasında ayrıca Dünya Kickboks Şampiyonası'nın ambargo yanlılarına en güzel cevabı verdiğini ifade eden Savim, "Spor Ambargosundan herkes kaybediyor. Ama biz herkesin özgürce spor yapmasını savunuyoruz. Yani herkesin sporun ve dostluğun güzelliklerini yaşamasını istiyoruz. Sporda ambargo kalkarsa herkes kazanır. Hem Türkler, hem Kıbrıslı Rumlar hem de Dünya kazanır" şeklinde konuşarak, "Kıbrıslı Rumlar, Türklerin spor alanında uzattığı dost elini sıkabilmeli" dedi.

Konuşmasının sonunda, "Bizim tabumuz, önyargımız yok" diyen KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, "Gelin kalplerdeki ve beyinlerdeki yasakları hep birlikte yok edelim" dedi.

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
Etiketler :