1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ‘Gelin Onların Umudu Olalım’
‘Gelin Onların Umudu Olalım’

‘Gelin Onların Umudu Olalım’

Turkcell Gönüllüleri’nden Dünya Otizm Farkınalık Gününde Zihinsel Engelli çocuklara destek

A+A-

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki Turkcell çalışanlarının oluşturduğu ve bugüne kadar 50 bini aşkın çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri, “Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde zihinsel engelli çocuklar için kolları sıvadı.
Turkcell Gönülleri, “Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi” öğrencilerinin kendi el emekleriyle ürettikleri ürünlerini satmak için Kuzey Kıbrıs Turkcell Santral binasında “Kermes” düzenledi.

‘Onları unutmayalım”

“Zihinsel Engelli çocuklarımızı unutmayalım, birlikte yaşadığımızın farkına varalım ve sevinçlerine ortak olalım” diyen Turkcell Gönüllüleri, tüm halka, engellilerle ilgili farkındalığın artırılması ve destek verilmsi için destek çağrısı yaptı.
“Gelin onların umudu olalım” diyen Turkcell Gönüllüleri, sosyal sorumluluk anlamındaki etkinliklerinin bundan sonra da süreceğini belirtti.

‘Kocaman bir aileyiz’

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da kermese katılarak, destek verdi.
“Engelli projeleri en önemli sosyal sorumluluk odağımızdır” diyen Aybars Karaatmaca, ülkemizdeki tüm engellililerle birlikte kocaman bir aile olduklarını belirterek, “Bu dayanışma hepimize tarifsiz heyecanlar yaşatıyor” şeklinde konuştu.
Karaatmaca, zihinsel engelli çocukların ellerinden çıkan üretimleri hayranlıkla izlediğini belirterek, “Destek varsa engel yok sözümüz artık ülkenin ortak sloganı haline gelmiştir ,Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurumsal projeleri dışında, Turkcell Gönüllüleri’nin de bu yöndeki girişimlerini gururla izliyoruz. Çalışanlarımız, tümüyle gönüllü çabalarıyla, sosyal sorumluluk projelerimize sahip çıkıyorlar ” şeklinde konuştu.

‘Çocuklarımızın geleceği için’

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken de Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının yaptırdığı “Uygulama Evi” ile başlayan işbirliğinin, yeni bir projeyle sürmesinden duyduğu mutluğu dile getirdi.
“Turkcell Gönüllüleri’nin destekleriyle çocuklarımızın eğitiminde önemli mesafeler aldık” diyen Öyken, kermesten elde edilen gelirle, okuldaki eksikliklerin giderileceğini söyledi.
Öyken sözlerini şöyle tamamladı:
“Çocuklarımızın gelişiminde böylesi gönüllü katkılar son derece önemlidir. Turkcell Gönüllüleri’ne teşekkür ediyor, gelin hep birlikte çocuklarımızın geleceği için dayanışmamızı yükseltelim diyorum…”
Gönüllü çalışmalara maddi ve manevi destek veren Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki Turkcell çalışanlarından oluşun ‘Turkcell Gönüllüleri’, 2008’den bugüne faaliyetlerini sürdürüyor.
Turkcell Gönüllüleri, yakın geçmişte de Lefkoşa Özel İş ve Eğitim Merkezi’ndeki ‘Uygulama Odası’nı hizmete açmıştı.
Engelli çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda yetilerini geliştirmeyi hedefleyen projede, Lefkoşa Özel İş ve Eğitim Merkezi’nin bir odası ‘Uygulama Odası’na dönüştürülmüştü.

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur