“Gelecek daha güzel olacak”

“Gelecek daha güzel olacak”

Müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar neden ile uzun süre yarım kalan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu binası, sorunların giderilmesi ile birlikte tamamlandı

A+A-

Hüseyin KIRAL

Müteahhit firma ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında yaşanan sorun nedeni ile Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yarım kalan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na ait bina sorunlar giderilerek tamamlandı. Binanın gerçek sahiplerine verilmesi camiada sevinç yaratırken Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu, konu işle ilgili olarak verdiği özel demecinde “Çok uzun süredir beklediğimiz binamıza kavuştuğumuz için camia olarak çok mutluyuz” dedi.

Ali Dahlameroğlu, “Yıllardır göçmen kuşları gibi salon salon dolaştık, ancak uzun uğraşlar sonucu kendi salonumuz ve binamıza kavuştuk. Şimdi bizim için gelecek daha güzel olacak” açıklamasını yaptı.

 

Dahlameroğlu: “Vücut geliştirtme ile başladığımız federasyon çatısı içine çocuk fitnesi de kattık”

Federasyon kuruluş tarihinin çok eskiye dayandığını söyleyen Halter ve Vücut Geliştirme Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu verdiği özel demecinde, “Bu günlere gelebilmek için çok çalıştık, tamamen kendi olanaklarımız ve sponsorlarımız ile böylesi önemli bir binaya kavuştuk” dedi. Dahlameroğlu, “Önceleri vücut geliştirme ile başladığımız ancak ülkemizde de gitgide sayıları çoğalan fitnes salonlarının çokluğu ile insanımızın yakınen ilgi duymaya başladığı fitnesi daha da geliştirebilmek için federasyonun çatısı altına çocuk fitnesi de aldık” dedi. Daha çok yeni olmalarına rağmen çocuk fitnes ile katıldıkları birçok yarışmada başarılı sonuçlar elde ettiklerinin altını çizen federasyon başkanı Dahlameroğlu, “Daha geçtiğimiz hafta Sırbistan’da düzenlenen çocuk fitnes dünya şampiyonasında iki dünya şampiyonu çıkardık” dedi.

 

“Murat Şenyiğit’in başarısı bizim dünyada itibarımızın artmasını sağladı”

“Geçmiş yıllarda ülkemizde gerçekleştirdiğimiz dünya şampiyonaları bizim federasyon olarak itibarımızı artırdı ve uluslararası yapılan tüm organizasyonlardan davet almaya başladık” açıklamasını yapan federasyon başkanı Ali Dahlameroğlu, “Son olarak İtalya’da WABB’nin düzenlediği dünya şampiyonasına çağrılmamız bizim neler başardığımızın kanıtıdır” dedi. Dahlameroğlu, “Üstüne üstlük bir de Murat Şenyiğit’in önce kendi kategorisinde dünya şampiyonası olması, ardından yapılan değerlendirmeler sonucu şampiyonlar şampiyonu olması bizim dünyada itibarımızın bir o kadar daha artmasına neden oldu” dedi. 

 

“Bu bina bizim geleceğimiz için inşa edildi”

“Federasyon çatısı altına çocuk fitnesini de aldıktan sonra çok acil bir salona ihtiyaç duymaya başlamıştık” açıklamasını yapan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu, “İlk olarak Spor Dairesi’nden yeri temin ettik. Bizler de kendi olanaklarımız ile uzun sürse de önce salonumuzu tamamlamayı başardık, şimdi de çocuk fitnes adı altında fitnesin geleceğini inşa etmeye başlıyoruz” dedi. 3-4 yaş ile temelden başlayarak, 7-15 yaş arası müsabık,  16-23 yaş gençler, 24 yaş ve üstü ise büyükler kategorilerini oluşturmaya başladık. Örnek Hazel Oraç büyük kadınlarda, Burak Sağlam ise gençler kategorilerinde kürsüye çıkan sporcularımızdı” dedi. “Bu binada sadece müsabık çocuk yetiştirmiyoruz. Diyetisyenlerle doğru beslenmeyi, psikologlarla doğru davranmayı, dans hocalarımız ile dans etmeyi, fitnes hocalarımız ile akrobasiyi öğretip, çocuğun veya bireyin bir disiplin altında yetişmesini sağlıyoruz” açıklamasını yapan Dahlameroğlu, “Daha sonra koreograflar eşliğinde tüm bunlar birleştirilerek müsabık olmaları sağlanıyor, ancak ille de müsabık olacak diye de bir kuralımız yoktur” dedi.  

 

“Fitnesin olimpiyatlara alınması için başvurular yapıldı”

Şu anda çocuk fitnes ile Türkiye’de olmak üzere bir çok ülkede başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan federasyon başkanı Ali Dahlameroğlu, “Türkiye ile ilişkilerde de çok iyi durumda bulunduklarını, kendisinin Türkiye Federasyonu’nda MHK başkanı olduğunu” söyledi. Türkiye Milli takımının yarısından fazlasını ülkemizden yetişen sporcular arafından oluşturulduğunu belirten başkan Dahlameroğlu, Uluslararası Fitnes Federasyonu, bu sporunun olimpiyatlara alınması için başvuru yaptığını ve alınması durumunda gelecekte bu çocukları TC adına da olsa olimpiyat meşalesi altında görebileceğimizi sözlerine ekledi.

 

Fotoğfarlar: Hüseyin ÖZBARIŞCI 

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.