1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Geleceğin takımını oluşturmaya çalıştık”
“Geleceğin takımını oluşturmaya çalıştık”

“Geleceğin takımını oluşturmaya çalıştık”

Geçtiğimiz sezon Birinci Lig ekiplerinden Dumlupınar’ı çalıştıran teknik direktör Kılıçali Kahraman sezonu değerlendirdi

A+A-

Kaya Emiroğlu

2014-15 futbol sezonunda Birinci Lig’de hedeflediğine ulaşamayan Dumlupınar, buna karşılık inişli çıkışlı geçirdiği sezon sonunda ligde kalma başarısı yaşadı. Play-out grubunda en üstte yer alan sarı kırmızılılar, çok sıkıntı ve tehlike yaşamadan grup maçlarını bitirdiler.
Bir önceki sezon ortasında takımın başına getirilen Teknik Direktör Kılıçali Kahraman, yeni bir kadro ile geleceğin takımını oluşturarak sezona başladıklarını belirterek, “ 7 kiralık oyuncumuz vardı. Bunların çoğunu gönderirken, 9 futbolcu transfer ettik.” dedi. Yepyeni bir kadro oluşturmak durumunda kaldıklarını ifade eden Kahraman, oyuncu sayısını artırarak başladıkları sezona iyi bir giriş yapamadıklarını ve inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini kaydetti.

Kahraman “İkinci yarı istikrarı yakaladık”
Kahraman sezon değerlendirmesinde şunları söyledi: “Kötü başlamamıza rağmen kadro sıkıntısı yaşamamıza neden olan etkenler de vardı. Çok iyi bir savunma oyuncusu olan yeni transferimiz Mustafa Sakallı’nın elinin kırılması ve yaklaşık 10 hafta takımdan uzak kalması ve sonrasında önemli bir hücum oyuncumuz olan Rıdvan’ın apandisit ameliyatı olarak beş hafta kadar forma giyememesi , bizi negatif etkiledi. Ayrıca Eray’ın Akıncılar maçından dolayı ceza almasıyla savunmada ciddi sıkıntı yaşadık. İstediğimiz ideal kadroyu bir türlü tutturamadık. İlk devreyi dokuzuncu sırada tamamladık. İkinci devre öncesinde tecrübeli bir isim olan Coşkun Ulusoy’u kiralık olarak kadromuza kattık. Daha istikrarlı bir takım oluşturduk.”

Enteresan skorlar
Özellikle ikinci devrede gollü maçlara imza attıklarını hatırlatan Kahraman, herşeye rağmen ligde kalma başarısı gösterdiklerini vurguladı. Önceki sezon 38 puan toplayan takımın bu sezon 36 puan topladığına işaret eden Kahraman, ikinci devrede daha iyi skorlar elde ettiklerini kaydetti. İkinci devrenin ilk maçında şampiyon Türk Ocağı’yla berabere kaldıklarını, ilk devrede yendiklerini lig ikincisi Değirmenlik’le deplasmanda berabere kaldıklarını ve hatta galibiyeti kaçırdıklarını belirten Kahraman, bunların yanında lig üçüncüsü olan Binatlı’yı Mağusa’daki ikinci maçta 5-1 gibi farklı bir skorla yendiklerini kaydetti. Denizli’yi ikinci devre maçında 8-0 gibi önemli bir farklı skorla yendiklerini de hatırlatan Kahraman, son dört sezon içerisinde en çok gol kaydeden Dumlupınar takımını oluşturmayı başarmış olduklarını da vurguladı.

“Sıralamadan memnun değiliz”
Sıralamadan memnun olmadıklarını ifade eden Kahraman, hedef olarak geleceğin kadrosunu oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Genç isimlere de mümkün olduğunca yer verdiklerini belirten Kahraman, Hikmet, Atakan, Mustafa Doğru gibi genç isimleri kadroya kazandırdıklarını, A2’den de Can Özbilen ve Berke Zorba’yı cesaretle oynattıklarını vurguladı.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur