1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Geleceğimizin iradesi elimizde!”
 “Geleceğimizin iradesi elimizde!”

“Geleceğimizin iradesi elimizde!”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Dipkarpaz ve civar köyleri ziyaret etti

A+A-


   Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, ülkede bir değişim yaşanması ve Kıbrıs Türk halkının artık kabuğundan çıkması gerektiğine işaret etti. Sorunların kökten çözümü için iradenin halkımızda olduğunu vurgulayan Siber, değişimin şart olduğunu ve bu değişim en tepeden başlaması gerektiğini söyledi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Dipkarpaz köyüne ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Dipkarpaz Türk Spor Kulübü’nü ziyaret eden Siber, burada vatandaşlarla sohbet etti. CTP-BG adayı Sibel Siber ardından Ziyamet İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğin ardından Dipkarpaz’a geri dönen Sibel Siber, Ahşap Evler’de Dipkarpaz halkına yönelik bir toplantı düzenledi. Sibel Siber’in dünkü Dipkarpaz gezisinde CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, MYK üyeleri, Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un yanı sıra çok sayıda Dipkarpazlı yer aldı. 

“MAKAMLAR,  AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Dipkarpaz halkına yönelik konuşmasında 40 yıldır aynı siyaseti yürütenlerin bu halka artık güven vermediğini söyledi. Kıbrıs Türk halkının değişime ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Siber, büyük sıkıntılar çeken Dipkarpaz halkının yerel seçimlerde bir değişime imza attığını ancak bu değişimin en tepeden başlaması gerektiğini ifade etti. Başbakanlık görevini yürüttüğü dönemde temiz siyaset olgusuna vurgu yaptığını belirten Siber, “Amacınız makam değilse, makamlar araçsa, halkın geleceği ile ilgili hizmet etmek birincil sırada ise o makama talip olursunuz. Amaç makamsa, amaç sadece seçim kazanmaksa ve bu yönde seçimden seçime halkı yanıltıcı vaatlerle yaklaşıp sonra hiçbirini gerçekleştirmezseniz buna halkımız sorgulamalıdır ” dedi.

“GEÇMİŞ HİKAYELERİMİZDEN ORTAK GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ”

“İnsanlarımızın bir kısmını ötekileştiren, aidiyetini sorgulatan geçmişin seçim taktiklerine artık kimse inanmıyor. 40 yıl sonra hala ‘sizi geri gönderecekler’ veya ‘köylerinizden sizi çıkaracaklar’ sözleri ile propaganda yapılması düşündürücüdür. Aidiyet bağlarını zayıflatmaya yönelik bu sözler aslında toplumsal bütünlüğümüzü zedelemektedir. Geçmiş hikayelerimiz farklı olabilir ama ortak geleceğe birlikte yürüyeceğiz çünkü biz güzel bir halkız” diyen Siber, bu siyasetin yıllarca yutturulmaya çalışıldığını ancak artık bu tür kara propagandalarla seçim kazanılamayacağını belirtti.

“KARPAZ KALKINMA PROJESİ”

Cumhurbaşkanlığı makamının Kıbrıs Türk halkına hep müzakereci makam olarak tanıtıldığını ifade eden Dr. Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çok önemli olduğunu ancak halkın artık iç sorunlara da ilgi duyan bir cumhurbaşkanı görmek istediğinin altını çizdi.
Siber, “Sistemin bir parçası ve esiri değil sistemin kendisini halk yararına kullanacak adil bir lidere ihtiyaç var. Zümrelerin değil, toplumun tümünün kabul ettiği bir lidere ihtiyaç var” diyen Siber, “77’den, Denktaş-Makarios Doruk Antlaşmalarından beri tartışılan ve Türk tezi olan federal bir çözüme ulaşmayı arzuluyoruz. Çözüm, bazılarının ifade ettiği gibi haklarımızı Rum tarafına teslim etme anlamını taşımaz, dünyada kendi kimliğimizle var olma anlamını taşır” diye sözlerini sürdürdü. Kalıcı ve yaşayabilir bir çözüme olan ihtiyacımızın her geçen gün artmakta olduğunu ifade eden Siber, Karpaz bölgesinin dünyada bozulmamış ender doğal güzelliklerden biri olduğunu, bir dünya mirası olduğunu ifade etti. Siber, ancak Karpaz halkının ortalama ekonomik seviyesinin düşük olduğunu belirtti. Siber, bu nedenle “Karpaz Kalkınma Projesi” adıyla çok yönlü bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

COŞKUN: “KADININ OLMADIĞI YERDE BAŞARI ELDE EDİLEMEZ”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’e Dipkarpaz gezisi boyunca eşlik eden Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Siber’in ilk olarak 2009 yılında milletvekili seçildiğini anımsatarak KKTC’nin ilk kadın başbakanı olarak görev yaptığını, 28 Temmuz erken genel seçimlerinin ardından da KKTC tarihinin ikinci kadın meclis başkanı olarak görev aldığını, bu sayede de başarıdan başarıya koştuğunu belirtti. Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Sibel Siber’in ilk kadın cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Coşkun, “Kadının olmadığı bir yerde başarı elde etmek mümkün değil. Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz bir nesli eğitmiş olursunuz” dedi.

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur