1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ‘Geleceği Yazanlar’ BÖTE Kurultayı’nda
‘Geleceği Yazanlar’ BÖTE Kurultayı’nda

‘Geleceği Yazanlar’ BÖTE Kurultayı’nda

Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Mehmet Aca, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Kurultayı’nda, Amerika’nın Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilmiş olan Scratch ve AppInventor programlarına yönelik eğitim verd

A+A-

 

Gençlerin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında yarattığı yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs için kazanıma dönüşmesini hedefleyen ‘Geleceği Yazanlar’ projesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Kurultayı’nda (BÖTE) anlatıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan,
“Öğrencilere çok daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunuyoruz” dedi.
6-7 Mayıs tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde yer alan kurultayda ayrıca Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Mehmet Aca tarafından öğrencilere eğitim de verildi.


“Gençlerin fikirleri kazanıma dönüşmeli”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan, BÖTE Kurultayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın mobil iletişim ve teknoloji lideri olarak, ‘Bilgi ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Kurultayı’nda yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.
Bugüne kadar iletişim ve teknoloji alanında ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Metin Kayhan, “Ancak çok önemli bir hedefimiz daha var. Gençlerimizin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında yarattığı yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs için bir kazanıma dönüşmesini istiyoruz. Öğrencilere çok daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

“39 bin üyeye ulaştık”

Turkcell’in 1.5 yılı geride bırakan mobil yazılım seferberliği “Geleceği Yazanlar” projesi ile 39 bin üye sayısına ulaştıklarını vurgulayan Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan, şu bilgileri verdi:
“1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Geleceği Yazanlar portalinde, 3 bin sayfa eğitim dokümanı ve 30 bin satır kod örneği bulunuyor. Geleceği Yazanlar projesinde eğitimlerini tamamlayan 4000 kişi başarı belgelerini aldı. Geleceği Yazanlar projesi, çok kısa sürede yazılımcıların ve yazılımcı adaylarının bir numaralı başvuru kaynağı oldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bizler de, Turkcell Grup içerisinde yer almanın önemli avantajıyla, ülkemizin genç ve dinamik nüfusunu yazılım alanına yönlendirmeyi amaçlıyoruz.”
“Geleceği Yazanlar” projesinden faydalanmak isteyenler, http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr platformuna üye olarak portalin sunduğu eğitimlerden yararlanabiliyor ve mobil uygulama geliştirme dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabiliyor.

60 kişiye özel eğitim

Mobil yazılım sektörü ile ‘Geleceği Yazanlar Projesi’nin tanıtımının yapıldığı BÖTE Kurultayı’nda, Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Mehmet Aca tarafından 60 kişiye özel eğitim de verildi.
Amerika’nın Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilmiş olan Scratch ve AppInventor programlarının ele alındığı eğitim yoğun ilgi gördü.
Scratch ile oyun, animasyon ve hikayeler geliştirilebiliyor.
“Şu ana kadar 9 Milyon oyunun çocuklar tarafından geliştirildiği” bilgisi verilen eğitim çalışmasında, ayrıca, kodlama yapmadan basit Android uygulamalarının hazırlandığı AppInventor programı da detayları ile anlatıldı.

Bu haber toplam 2151 defa okunmuştur