1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Geçmişten günümüze kopmadığımız alışkanlık; Devlet Piyangosu Yılbaşı Özel Çekilişi
Geçmişten günümüze kopmadığımız alışkanlık;  Devlet Piyangosu Yılbaşı Özel Çekilişi

Geçmişten günümüze kopmadığımız alışkanlık; Devlet Piyangosu Yılbaşı Özel Çekilişi

KKTC Devlet Piyangosu bu Yılbaşı Özel Çekilişi ile 1 Milyon TL büyük ikramiye vermeye hazırlanıyor.

A+A-

Fehime ALASYA

KKTC Devlet Piyangosu bu Yılbaşı Özel Çekilişi ile 1 Milyon TL büyük ikramiye vermeye hazırlanıyor. Yapılan yeni bir uygulama ile bu yıl üçlü rakamlara da ikramiye dağıtılacak, 2 Milyon 512 Bin TL’lik toplam ikramiyeyi, 44 bin 578 kişi bölüşecek…   

Devlet Piyangosu’nun bu yılki Yılbaşı Özel Çekilişi’nde büyük ikramiyenin 1 Milyon TL olacağı; toplam 2 Milyon 512 Bin TL ikramiyenin dağıtılacağı çekilişten de 44 bin 578 kişinin faydalanabileceği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Spor Dairesi Piyangolar Birimi tarafından gerçekleştirilen Devlet Piyangosu’nun bu yılki Yılbaşı Özel Çekilişi’nde bir kişi 1 Milyon TL kazanacak.

“BU KÜLTÜR VE ALIŞKANLIĞIMIZDAN VAZGEÇMEMELİYİZ”

Piyangolar Birimi Sorumlusu Tigin Kişmir, özellikle Yılbaşı Özel Çekilişlerinde bilet satışlarının arttığını belirterek, bunun nedeninin gelenek ve göreneklerimize bağlı olan orta yaş ve üzeri kişilerin, alışkanlıklarından vazgeçmemesi olduğunu ifade etti.  

Kişmir bu durumu şöyle açıkladı:

“Yaşlı insancıklar gelip 40’ar, 50’şer bilet alıp torun ve çocuklarına yeni yıl hediyesi olarak dağıtıyor. Bu tarz eski alışkanlıklarımız var. O yüzden satışlarımızla ilgili söyleyebileceğim, insanımızın bu kuruma sahip çıkması gerektiğidir.

Satışlarımız iyidir fakat daha da iyi olabilir.  Halk kurumumuzu sahiplensin. Bu bizim kendi kültürümüzle ilgili olan bir noktadır, bu kültür ve alışkanlığımızdan vazgeçmemeliyiz.”

“SADECE GELİRDE DEĞİL, BİLET SATIŞLARINDA DA BİR ARTIŞ YARATTIK”

Yapılan iyi çalışmalarla hem gelir fazlalığında hem de bilet satışlarında yükselişe geçtiklerini kaydeden Kişmir, 2017 yılından bugüne dek yaklaşık 26 Milyon TL’lik bir gelir elde edip, Sporda kullanılması için Maliye’de Spor Dairesi hesaplarına yatırdıklarını ifade etti.

Kişmir;

“2017 yılından bugüne dek yaklaşık 26 Milyon TL’lik bir gelir elde edip, Sporda kullanılması için Maliye’de Spor Dairesi hesaplarına yatırdık. 2015-2016 yılları içerisinde burada elde edilen miktar 16 Milyon TL idi.

Yaptığımız iyi çalışmalarla bu rakamları arttırarak gelir fazlalarını çoğalttık. Bu sadece gelir fazlalarında değil, bilet satışlarında da bir artış yarattık.

2018 yılı hedeflerimizin planlamasını da yapıyoruz. Önümüzdeki hedeflerimiz ise bu rakamı 30 Milyon TL’ye çıkarmak olacaktır. Düzgün çalışıp bunu başarırsak, ülke gençliğine ve sporuna yapacağımız katkı da artacaktır” dedi.  

“HER DÖRT BİLETTEN 1 TANESİNE MUTLAK, BİR İKRAMİYE DENK GELECEK”

Yapılan çalışmalarla ilgili ADRES okuyucularına bilgi veren Kişmir, gerçekleştirilen söyleşide şu ifadelere yer verdi:

“Yılda üç kez özel çekiliş yapıyoruz, çok fazla ikramiye dağıtıyoruz. 20 Temmuz, 15 Kasım ve Yeni Yıl çekilişi…

Bu yıl 15 Kasım’da 700 Bin TL büyük ikramiye verdik. Toplam verdiğimiz 1 Milyon 268 Bin TL. Yeni yıl ikramiyemizde büyük ikramiye 1 Milyon TL, toplam ikramiye ise 2 Milyon 512 Bin TL’dir.

Bu ikramiyeyi 44 bin 578 kişi bölüşecek… Yani amortisinden, çift rakamından, tesellisinden birçok kalemde 44 bin 578 kişi ikramiye kazanacak. Her dört biletten 1 tanesine mutlak, büyük veya küçük bir ikramiye denk gelecek demektir…

1 Milyon TL’lik şans dağıtan büyük ikramiye biletleri bu yıl 25 TL’den satışa sunuluyor.

Bu yıl ilk kez yaptığımız yenilik ile üç rakamlarına da ikramiye dağıtacağız. Bu ağı daha geniş alana yaydık. Bu sayede daha çok insanın kazanma şansı olacak.

Sürekli çalışmamız ve üretmemiz gerekir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, kurumun da çıkar ve menfaatlerini koruyarak doğru adımlar atmaya çalışıyoruz.

“BU RAKAM TARİHİMİZDE BİR İLK OLUR”

Geçen yıl yeni yılda yaklaşık 140 bin adet bilet satmıştık, bu yıl ise bu rakamı 150’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek bu rakam tarihimizde bir ilk olur. Geçen yılbaşında toplam 3 Milyon 395 Bin TL’lik gelir elde ettik, bu yıl da daha fazlasını hedefliyoruz. 150 bin adet bilet satarsak yaklaşık 400, 500 Bin TL arttırmayı hedefliyoruz.

“BU TARZ ÖDEMELER HER YIL SPORDA KULLANILMASI İÇİN AKTARILIYOR”

 Biz gelir fazlamızın tümünü Maliye’ye yatırıyoruz, oradan da bu para sporda kullanılmak üzere ayrılıyor. Sporun her branşına bu paralar gönderiliyor. Bireysel spordan tutun da takım sporlarına kadar birçok alana destek veriliyor. Bu tarz ödemeler her yıl sporda kullanılması için aktarılıyor.

“İSTEYEN ÖNCEDEN BİZİMLE TEMASA GEÇSİN VE ÇEKİLİŞİ KENDİSİNE YAPTIRALIM”

İsteyen vatandaş gelip çekilişi yerinde, stüdyoda izleyebilir, hatta isteyen önceden bizimle temasa geçsin ve çekilişi kendisine yaptıralım. Bizler çok şeffaf ve dürüst iş yapmaya çalışıyoruz, bu bağlamda her çekilişimizi de canlı yayında gözler önünde yapıyoruz. Halkımız bize güvenmeli ve bunun bir şans oyunu olduğunu unutmamalı. Kazananlar da olacak, kaybedenler de, eleştirirken yapıcı olmalıyız, yıkıcı değil…

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 343 Sayısı

Adres Kıbrıs 343 Sayısı