1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Geçitkale’de anlamlı bir pazar…
Geçitkale’de anlamlı bir pazar…

Geçitkale’de anlamlı bir pazar…

Geçitkale’de anlamlı bir pazar…

A+A-


Ali Yüksek

Artık kış yüzünü gösterdi, pastırma yazının keyfine tam alıştık derken mevsimsel yağışlar ile birlikte kısmen soğuk havalar da başlamış oldu.
16 Kasım 2014 Pazar günü, değerli bir arkadaşımızın tedavi gören babası için Geçitkale’de düzenlenmiş olan açık hava konserlerine gitmek üzere hazırlıklara başladık. Ancak birkaç gündür devam eden sağanak yağmurların Pazar günü kesmesini umut ederek güne merhaba dedik. Sadece Girne bölgesine hakim yağışlı hava adeta “evlerinizden çıkmayın” dercesine hız kesmeden Pazar günü öğlen saatlerine kadar şiddetle devam etti.

FARKLI İKİ MEVSİM

   ‘Özgür Demirat Şövalyeleri’ yağmur çamur dinlemez diyerek yağışlı da olsa yola koyulduk. Havanın güneşli ve açık olduğunu, ancak Beşparmak Dağı’nın arka tarafına geçtiğimizde öğrenmiş olduk. Kıbrıs’ta iki çeşit iklimin yadsınamaz bir kanıtı gibiydi bu hava…
Birkaç saatlik gecikmeyle Erülkü Market’ten tedarik ettiğimiz ihtiyaçlarımızla birlikte birer kahve içerek yeniden yola koyulduk.
İstikamet Geçitkale, açık hava konserleri...
Hoş ve sıcak bir karşılama üzerine, köy kahvelerinden birinde ikram edilen ikinci bir kahve faslından sonra meydandaki konseri dinlemeye geçtik. Grubumuzda bulunan müzisyen bir arkadaşımızın gruba sesiyle ve klavye ile eşlik etmesi oldukça beğeni topladı.
Bu arada günlerin kısa olması ve koyu bulutların köye doğru yönelmesi üzerine ikinci kez yağmura yakalanmamak için yol hazırlıklarına başlayıp köyden ayrıldık.

PAZAR’IN BEREKETİ

Akşam yemeğimizi, salimen vardığımız Dağyolu Restaurant’ın önündeki açık alana kurulmuş masalarda sohbet ederek yedikten sonra içtiğimiz kahvelerle günü noktalamış olduk.
Kış gezileri malum biz motorcular için biraz zor olsa da, bu gezilerin heyecanlı, hareketli ve eğlenceli geçmesi, özellikle pazar günleri durağan bir ortamda kalmamızı engelleyen en büyük sebeplerden biri olsa gerek…
Biraz da zoru başarmanın hazzı mevcut bu koşan demiratlarla birlikte geçirdiğimiz anlarda… Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle...
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 186. Sayısı

Adres Kıbrıs 186. Sayısı