1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geçici memurlara ‘iş güvencesi’
Geçici memurlara ‘iş güvencesi’

Geçici memurlara ‘iş güvencesi’

1400 geçici memura, hazırlanan Yasa Önerisi ile iş güvencesi sağlanacak. Bunun yanı sıra memurlar, ‘performans değerlendirmesine’ tabi tutulacak, disiplin suçundan mahkum edilebilecek.

A+A-

KTAMS’ın İdari, Kamu ve Sağlık Komitesi’ne sunduğu “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla ilgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisi, Ocak ayı içerisinde Meclis’ten geçirilmesi planlanan Kamu Reformu’nun içerisine eklenecek.

Ayşe GÜLER

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık Komitesi, KTAMS’ın geçici memurlara ‘iş güvencesi’ sağlamaya yönelik hazırladığı “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla ilgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisi’nin Kamu Reformu içerisine dahil etmeyi kararlaştırdı.

Kasım ayında komiteye sunulan öneri, yapılan görüşmelerin ardından ‘geçici madde’ ile Ocak ayı içerisinde Meclis’ten geçirilmesi planlanan Kamu Reformu’nun içerisine eklenecek.

Komitedeki çalışmanın Meclis’te onaylanması halinde ülkedeki 1400 geçici memura ‘iş güvencesi’ sağlanacak.

Öte yandan geçici memurlar disiplin suçu işlediğinde veya yüz kızartıcı suçlardan mahkum olduklarından işten çıkartılabilecek.

Performans değerlendirmesine tabi tutulacaklar

Yasa Önerisi’nin hayata geçmesi ile geçici memurlar,  ‘performans değerlendirmesine’ tabi tutularak, bu konuda form doldurmaları istenecek. 
Öte yandan performans değerlendirmesi olumsuz bulunan geçici memurlar barem içi artış alamayacak.

----------------------------------

Barçın: “Kamudaki verimlilik artacak”

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, önerinin Kamu Reformu içerisine dahil edilmesiyle, kamudaki verimliliğin artacağını söyledi.

Barçın, yapılan çalışma ile geçici memurlara iş güvencesi sağlanacağını kaydederek, ayni zamanda geçici memurların performans değerlendirmesine tabi tutulacağını, disiplin suçuna da mahkum edilebileceklerini aktardı.

YENİDÜZEN’e konuşan Barçın, ülkedeki kadrolu memurların yüzde 30’unu oluşturan 1400 geçici memurun iş güvencesine kavuşmaları ile aile ve çalışma yaşamlarına huzur geleceğini vurguladı.

“Performansları düşük olanlar, barem içi artış alamayacak”

Barçın, geçici memurların performanslarının olumsuz olması durumunda ise barem içi artış alamayacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur