Gecelerimizi futbol maçları ısıttı

Gecelerimizi futbol maçları ısıttı

K-Pet Süper Lig’de 2016 – 2017 sezonunda 34 maç gece oynandı.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Futbolda 2016-2017 sezonun hemen başında başlayan gece maçları, sezon boyunca devam etti. Gece maçları, Süper Lig, Birinci Lig ve Koopbank Kıbrıs Kupası’nda oynandı. Sezonun sona ermesiyle birlikte ilginç istatistikler de göze çarptı.

 

İşten çıkıp statlara koştuk

Sezon boyunca gerek K-Pet Süper Lig, gerekse Birinci Lig ve kupada önemli gece maçları oynandı. Süper Lig’in ilk maçından başlayan gece maçları, 26’ncı haftaya kadar sürdü. Sezon içerisinde de arada bazı haftaların gece maçı yapılmaması dikkat çekti. Genelde 18.30’da başlayan bu maçlar, mesai saatini tamamlayan futbol severleri işten çıkarıp statlara getirdi.

 

3 farklı statta gece maçları oynandı, 4’üncüsü hizmete giriyor

Geçmiş yıllarda ışıklandırılan Lefkoşa Atatürk Stadı’nın yanına,  bu sezonun hemen başında  Mete Adanır Stadı da ışıklandırıldı. Bu sahadaki çalışmalara yaz aylarında başlanırken, daha ilk haftada Girne derbisi olan Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği maçıyla açıldı. Sezon başında Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda da bu yönde çalışmalar başlatıldı. Üner Berkalp Stadı’nın ışıklandırılmış hali 18’inci haftadaki Binatlı – Baf Ülkü Yurdu maçıyla birlikte gece maçlarına resmen başladı. Sezon boyunca çalışmaları devam eden Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda çalışmalar sona erdi. Bu sahada 12 Mayıs Cuma akşamı yapılacak olan Yalova – Türk Ocağı Koopbank Kıbrıs Kupası’yla resmen hizmete girecek.

 

Lig’de 34 maç gece oynandı

K-Pet Süper Lig’in 30 haftalık serüveninde 240 maçın 34’ü gece oynandı. Maçların 18 bin 540 dakikası gündüz oynanırken, 3 bin 60 dakika da gece oynandı. Bu rakam genele vurulduğunda  yani hem liglerde, hem de kupa maçlarının toplamında en az 4 bin 80 dakika projektörlerin yandığı dikkat çekiyor.

 

14 farklı takım

K-Pet Süper Lig’de sezon boyunca 14 farklı takım gece maçı oynadı. Bu süreçte en çok gece maçı oynayan takım ise 11 maçla Doğan Türk Birliği takımı oldu. Ligde maçlarını gece oynayan 14 takım şu şekilde:

 

Doğan Türk Birliği: 11 maç

Türk Ocağı – GAÜ Çetinkaya: 10 maç

Yenicami: 6 maç

Lefke: 5 maç

Baf Ülkü Yurdu: 4 maç

Gençlik Gücü, Mağusa Türk Gücü, Binatlı, Dumlupınar, Yalova: 3 maç

Cihangir, Mormenekşe: 2 maç

Küçük Kaymaklı: 1 maç

(Gençler Birliği ve Değirmenlik takımları bu sezon ligde hiç gece maçı oynamadı)

 

Birinci Lig ve kupanın toplamı 10 maç

Sezon boyunca K-Pet Birinci Lig ve Koopbank Kıbrıs Kupası’nda da gece maçları oynandı. Birinci Lig’de 2 maç oynanırken, Koopbank Kıbrıs Kupası’nda yarı final 2’nci maçlarına kadar toplamda 8 karşılaşma oynandı. Kupadaki final maçı da gece oynanacak. Karşılaşma, önümüzdeki Cuma akşamı Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak.

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.