1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Gece Yarışları’na CEZA YAĞDI
‘Gece Yarışları’na CEZA YAĞDI

‘Gece Yarışları’na CEZA YAĞDI

Girne Polis Müdürlüğü “gece trafiğe açık alanda yarış yapan gençler” konusunda sert çıktı

A+A-

Didem MENTEŞ

YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı ‘Gece Yarışları’ ile ilgili polisin başlattığı soruşturma geniş çapta sürüyor. Soruşturma kapsamında yarışlarla ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 5 genç hakkında yasal işlem başlatılarak, para cezası kesildi. Meseleyle ilgili önceki gün yarış tutkunu 3 gencin arabasına el konulurken, dün de 1 gencin motosikleti zapt edildi.
Girne polisinin facebook adresleri üzerinden gençlere ulaşması üzerine başlatılan soruşturma dün de yeni ifadelerle devam etti. Girne Polis Müdürlüğü’ne çekilen araçlar Araç Muayene ve Kademe Merkezi tarafından incelenmeye alınarak, gerekli raporlar temin edilecek.

İfadeler dün de devam etti
Soruşturma kapsamında önceki günden itibaren bahse konu gençler sorguya alınmış ve araçlarına el konulmuştu.  Poliste tutulan üç araçla ilgili inceleme yapılmaya başlandı. Gençler iki gün boyunca Girne Polis Müdürlüğü’ne tek tek çağrılarak ifade verdi.
Gençler hakkında başlatılan yasal işlem doğrultusunda 4 araba ve 1 motosiklete el konuldu, polisin gece devriyelerini artırdığı öğrenildi.

YENİDÜZEN gündeme getirmişti
Hatırlanacağı üzere YENİDÜZEN, önceki gün Girne Çevre Yolu üzerinde bir grup gencin gece 03:00-04:00 saatleri arasında toplanarak araba yarışları düzenlediğini duyurmuştu. Söz konusu haberde yarışların, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan fotoğraflar ve yazışmalarda düzenli olarak yapıldığı ve yapılmaya devam edeceği aktarılmıştı. Gençlerin en son 28 Temmuz’da Girne yeni çevre yolunda ‘King Bowling ’  önünde toplandığı ve “gece yarışları” yazısı altında fotoğraf paylaştığı görülmüştü.
Gençlerin bu yarışları kendi aralarında düzenlediği ve hiçbir önlem almadığı belirtilerek, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı aktarılmıştı.

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur