1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gece kulübü işletmecisine tehdit iddiası
Gece kulübü işletmecisine tehdit iddiası

Gece kulübü işletmecisine tehdit iddiası

Lefkoşa’daki iki gece kulübünün işletmecisi olan Y.T’yi, tehdit ettiği gerekçesi ile tutuklanan B.B hakkında, üç gün tutukluluk kararı verildi.

A+A-

Tanju KONURALP
Lefkoşa’daki iki gece kulübünün işletmecisi olan Y.T’yi, tehdit ettiği gerekçesi ile tutuklanan B.B hakkında, üç gün tutukluluk kararı verildi.  B.B’nin, iki gece kulübünü işleten Y.T’den 100 bin Euro nakit para ve kulüplerin güvenlik işlerini talep ettiği ve taleplerinin yerine getirilmemesi zarfında ise bir daha gece kulüplerinin işletilemeyeceği yönünde tehditte bulunduğu iddia edildi. Lefkoşa kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görülen davada, Savcılık Makamını Erhan Ahmet Budak temsil ederken; polis memuru Mehmet Emin Doğan ise şahadet getirdi.

“100 bin Euro talep etti”
Polis memuru Mehmet Emin Doğan, vermiş olduğu şahadetinde, B.B isimli şahsın, ilgili gece kulübü işletmecisi Y.T ile 29 Temmuz günü, Dereboyu’nda bulunan ofisinde görüştüğünü ve burada Y.T’den 100 Bin Euro nakit para ile kulüplerin güvenlik işini talep ettiğini ifade etti. Doğan, zanlı B.B’nin taleplerinin yerine getirilmemesi halinde, Y.T’yi kulüplerine zarar vermekle tehdit ettiğini kaydetti.

“200 bin TL’ye düştü”
Daha sonra B.B’nin, 1 Ağustos tarihinde, Y.T ile Gönyeli benli Market otoparkında görüştüğünü ifade eden Doğan, bu görüşmede ise 100 bin Euro yerine 200 bin TL’nin yeterli olacağı yönünde bnir konuşma yaşandığını dile getirdi. Yine Y.T’ye ait gece kulüplerine, belirli aralıklarla 12 kişinin giderek, B.B’nin selamı var şeklinde baskı kurduklarını ifade etti.

“Ara buluculuk için talep etti”
Zanlı B.B’nin polise gönüllü ifade verdiğini de sözlerine ekleyen Doğan, B.B’nin “Y.T Girne’de M.S isimli bir şahsın vurulmasından sorumludur. Benden tarafların aralarını düzeltmem istendi. Bu nedenle Y.T’den bu parayı istedim.” Şeklinde ifade verdiğini kaydetti.

“Alınacak ifadeler var”
Soruşturmanın dün başladığını belirten Doğan, ilk gün içerisinde 11 kişinin ifadesine başvurulduğunu ve halen 6 kişiden ifade alınması gerektiğini kaydetti. Yine incelenecek kamera görüntüleri olduğunu da sözlerine ekleyen Doğan, tahkikatın salimen yürütülmesi adına 3 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur