1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gece külübü cinayetinde ilk duruşma
Gece külübü cinayetinde ilk duruşma

Gece külübü cinayetinde ilk duruşma

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Kubilay Güler ile ilgili ilk duruşmalar b

A+A-

11 Eylül 2014’te meydana gelen gece kulübü cinayet davası görüşülmeye başlandı. Cinayetle ilgili Harem Gece Kulübü işletmecisi Ahmet Oral konuştu:

“Sanık, kızı işten çıkarmamı istedi ama kız istemiyordu”

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan eski Uzman Çavuş Kubilay Güler ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Cinayet davasıyla ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 19 Ocak günü başlayan ilk tahkikat (PI) duruşmasında sanık 10 davadan itham edilmişti. Duruşma dün kalındığı yerden devam ederek, Savcılık cinayetle ilgili olarak tanıklarını dinletmeye sürdürdü. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görülen PI (ön tahkikat) duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatı Cevat Rıza mahkemede hazır bulundu. İlk duruşmada olayın tek görgü tanığı olan Ali Bahçeci’nin ardından Harem Gece Kulübü işletmecisi Ahmet Oral ve kulübün salon sorumlusu Ergün Özer tanıklık etti. Bu arada Mahkeme duruşmayı bugün saat 10:00’a erteledi.


Tanıklar anlattı
İkinci tanık Ahmet Oral, sanığın ilk zamanlar Sıham’a ilgi duyduğunu anladığını ancak bu ilginin daha sonra ‘aşk’a döndüğünü fark ettiğini vurgulayarak, sanığın kızı işten çıkarmak istediğini kendisine söylediğini belirtti. Sıham’ın hasta annesine para gönderdiği için işten çıkmak istemediğini kendisine söylediğini aktaran Oral, sanığın askerden firar ettiğini ve istifa etmeye karar vermesi üzerine herhangi bir durum yaşanmaması için kızı ülkesine gönderme istediğini ancak olmadıını aktardı.
Üçüncü tanık Ergün Özer ise sanığın ilk zamanlar haftada 1-2 kez kulübe gelirken son zamanlarda sıklıkla gelmeye başladığını ve sürekli Sıham ile birlikte olduğunu aktardı. Nadiya’nın işten çıkmak istemediğini kendisine söylediğini aktaran Özer, 11 Eylül’de saat 00:45 raddelerinde sanığın yeniden gece kulübüne geldiğini ve Nadiya’nın odasına gittiğini ve sabah 08:30’da silah seslerini duyduğunu vurguladı.

 

Oral: “Kızı işten çıkarmamı istedi, askerden firar etmişti”

Cinayet davasının ikinci tanığı olarak Harem Gece Kulübü işletmecisi Ahmet Oral, mahkemede yeminli şahadet verdi. Oral, Nadiya olarak hitap ettikleri konsomatris Sıham Benchargui’nin 2013 yılından beri kulüpte çalıştığını söyleyerek, sanık Kubilay Güler’in de aynı tarihlerde kulübe gelmeye başladığını belirtti. Sanığın haftada 1-2 kez kulübe geldiğini ve sürekli Nadiya ile birlikte olduğunu söyleyen Oral, sanığın sakin bir kişi olduğunu kaydetti. Sanığın 5 Eylül gecesi Nadiya’yı dışarı çıkardığını ve 8 Eylül sabahı getirdiğini aktaran Ahmet Oral, sanığın askerden firar ettiğini ve nöbete de gitmediğini sonradan öğrendiğini aktardı. 8 Eylül günü kulübe geri geldikten sonra sanığın kendisini telefonda aradığını ve askerden istifa edeceğini kendisine söylediğini belirten Oral, sanığın Nadiya için ayrılmak istediğini ve kızın kulüpten ayrılmasını sağlamasını istediğini aktardı. Ahmet Oral, sanığa görevinden istifa etmemesini ve beklemesini söylediğini hatta kızı gönderirse sanığın görevine devam edebileceğini öğrenmesi üzerine, kızın işten ayrılmasında kolaylık sağlayacağına dair sanığa söz verdiğini söylediğini aktardı. İlk zamanlar sanığın kıza ilgi duyduğunu anladığını ancak bu ilginin daha sonra ‘aşk’a döndüğünü fark ettiğini vurgulayan Oral, sanığın Nadiya’yı işten çıkarmak istediğini kıza söylediğini belirtti. Oral, bunun üzerine kızın ağladığını, hasta annesine ilaç gönderebilmesi için işten ayrılmak istemediğini kendisine söylediğini aktaran Oral, Nadiya’nın her ay annesine 500 ila 1000 dolar arası annesine para gönderdiğini aktardı. Tanık Ahmet Oral, yaşanan bu gelişmeler üzerine, kulüpte çalışan bir personele Nadiya’nın pasaport ve uçak bileti işlemlerini halletmesini ve biraz da para vererek, ülkesine göndermesini söylediğini belirtti. Oral, “Ben çalışanıma Kubilay’ın askerden istifa edeceğini ve şuanda firar durumunda olduğunu ve bu durumun tehlikeli olabileceği için Nadiya’nın gönderilmesini istedim. Ama çalışanım Kubilay’in iyi biri olduğunu, bir şey olmayacağını söyledi. Ben böyle bir cinayet işleyeceğini düşünmedim. 10 Eylül’de Türkiye’ye gittim ertesi akşam beni aradılar ve cinayeti söylediler. Kubilay’ın hiçbir zaman kanunsuz bir aletle kulübe geldiğini de görmedim” şeklinde konuştu.


 

Özer: “Kulübe sıklıkla geliyordu”

İddia Makamı Ahmet Oral’ın ardından üçüncü tanık olarak Harem Gece Kulübü’nde salon sorumlusu olan Ergün Özer’i mahkemeye dinletti. Özer, sanık Kubilay Güler’in 2013 yılından beri gece kulübüne geldiğini, ilk zamanlar haftada 1-2 kez gelirken son zamanlarda sıklıkla kulübe geldiğini söyledi. Sanığın kulübe geldiği zaman Nadiya (Sıham Benchargui) ile takıldığını belirten Ergün Özer, sanığın Nadiya’yı 5 Eylül’de alıp gittiğini ve 8’inde geri getirdiğini aktardı. Ardından sanığın ertesi günü patronu Ahmet Oral’ı arayıp, Nadiya için askerden istifa edeceğini söylediğini belirten Özer, sanığın tekrar kulübe gelip gelemeyeceği konusunda Ahmet Oral’dan izin istediğini duyduğunu aktardı. Bu konuşmalardan 1-2 saat sonra Nadiya’nın ağladığını gördüğünü kaydeden Özer, Nadiya’nın işten çıkmak istemediğini kendisine söylediğini belirtti. Akabinde 11 Eylül’de saat 00:45 raddelerinde sanığın yeniden gece kulübüne geldiğini ve Nadiya’nın odasına gittiğini söyleyen Ergün Özer, sanığın yazlık kıyafetlerle geldiğini ve üzerinde kanunsuz bir alet olmadığını belirtti. Özer, sabah 08:30 gibi silah sesiyle uyandığını ve giyindiği esnada peş peşe seslerin geldiğini aktararak, dışarı çıkıp koştuğunda Nadiya’nın yerde yatır vaziyette olduğunu gördüğünü belirtti. Nadiya’nın yan tarafında ise Hüseyin Demiri’nin kanlar içinde olduğunu aktaran Ergün Özer, hemen ambulansı aradığını ve hastaneye gittiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur