1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA
GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen cinayetle ilgili tanıklar konuşmaya devam ediyor

A+A-

Beşinci tanık Mustafa Taşkın: “Hüseyin ‘ne yapıyorsun sen’ diye sanığa sordu. Sanık da bir el ateş etti ve aralarında boğuşma yaşandı. O sırada bir el ateş sesi daha geldi. Sonra karşısına çıkan Ali Bahçeci’ye bir el ateş etti ama kurşun sıyıdı. Sonra da bana silahı doğrulttu. ‘Yapma sakin ol, kendine gel’ dedim. Sanık ‘bana bunu yapmayacaklardı’ dedi ”

Didem MENTEŞ

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen cinayette gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Kubilay Güler ile ilgili tanıklar konuşmaya devam ediyor. Cinayet davasıyla ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen ilk tahkikat (PI) duruşmalarına dün sabah devam edildi.
İddia Makamı, cinayetle ilgili olarak dördüncü ve beşinci tanıklarını mahkemeye dinletti.
Tanıklardan olan Hanedan Gece Kulübü çalışanı Mert Taşkın, olay günü sanık Kubilay Güler’in, Hüseyin Demiri’ye silahı doğrultup bir el ateş ettiğini gördüğünü, ardından da sanığın kaçarken kendine de silahı doğrulttuğunu ancak ateş etmediğini söyledi.  Öte yandan Mahkeme duruşmayı 26 Ocak Pazartesi gününe tehir etti.

İki tanık daha dinledindi
“Taammüden adam öldürme” suçu başta olmak üzere 10 davadan itham edilen sanık Kubilay Güler dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görülen PI (ö,ilk tahkikat) duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatı Cevat Rıza mahkemede hazır bulundu. Savcı Güçlü, dünkü oturumda cinayetin dördüncü tanığı olarak Hanedan Gece Kulübü çalışanları olan Doğan Çopur ve Mustafa Taşkın’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Çopur: “Demiri’yi yerde kanlar içinde gördüm”

İddia Makamı’nın dördüncü tanığı olan Doğan Çopur, mahkemede yeminli şahadet verdi. Çopur, olay günü saat 8:00 raddelerinde Hanedan’da kaldığı odada giyinirken, bir el silah sesi duyduğunu, bunun üzerine balkona çıkarak aşağıda duran Hüseyin Demiri’ye seslendiğini söyledi. Demiri’ye ne olduğunu sorduğunu ve gidip bakmasını söylediğini aktaran Çopur, o esnada bir el silah sesi daha duyduğunu ve yeniden dışarı çıktığında Hüseyin Demiri’nni yerde kanlar içinde yattığını gördüğünü söyledi. O esnada sanığın elinde siyah bir renk tabancayla ovaya doğru kaçtığını gördüğünü aktaran Doğan Çopur, konuyu hemen Hanedan Gece Kulübü patronuna ilettiğini ve polise haber verdiklerini dile getirdi.

Taşkın: Hüseyin’i vurduktan sonra bana da silahı doğrulttu

Sanık Kubilay Güler’in Hüseyin Demiri’yi öldürürken gören beşinci tanık Mustafa Taşkın’da mahkemede yeminli şahadet verdi. Taşkın, olay günü kulüpteki konsomatrisleri doktora götürmek için saat 08:35’de Harem’e geldiğini söyledi. O esnada sanık ile birinci görgü tanığı olan Ali Bahçeci’yi konuşurlarken gördüğünü belirten Taşkın, akabinde kulübün içine girip çıktığını ve önünde Hüseyin Demiri’nin yürüdüğünü gördüğünü belirtti. Demiri’nin silah sesinin ilk duyulduğu yere doğru gittiğini ve sanıkla karşılaştıklarını aktaran Mustafa Taşkın, “Hüseyin ‘ne yapıyorsun sen’ diye sanığa sordu. Sanık da bir el ateş etti ve aralarında boğuşma yaşandı. O sırada bir el ateş sesi daha geldi” dedi.  Demiri’yi vurduktan sonra sanık Kubilay Güler’in kaçmaya başladığını ve o esnada karşısına çıkan Ali Bahçeci’ye de bir el ateş ettiğini gördüğünü anlatan Taşkın, kurşunun Ali Bahçeci’ye isabet etmediğini, kolunun altından geçip gittiğini aktardı. Ardından sanığın yeniden kaçmaya başladığını ve bu kez kendisiyle karşı karşıya geldiğini savunan tanık Mustafa Taşkın, “sanığa ‘yapma sakin ol, kendine gel’ dedim. Sanık da ‘bana bunu yapmayacaklardı’ dedi. Sonra Harem’in garajına doğru gitti sonra da Hanedan’ın oraya doğru gittikten sonra, ovaya doğru kaçmaya başladı” şeklinde anlattı.

Bu haber toplam 3773 defa okunmuştur