1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'GECE KULUBÜ CİNAYETİ' YARGIDA
GECE KULUBÜ CİNAYETİ YARGIDA

'GECE KULUBÜ CİNAYETİ' YARGIDA

“Kolordu” olarak bilinen Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler, önceki gün Harem Gece Kulübü’nde çalışan Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürmek suçlamasıyla ilgili olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde önceki gün yaşanan cinayet dehşeti yargıya taşındı. K.T Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler, gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürmek suçlamasıyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Olay sabahı aralarında çıkan tartışma nedeniyle tasarrufunda bulunan, 9 mm çapındaki tabanca ile Sıham Benchargui’ye bir el ateş, olaya müdahale etmeye çalışan Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen zanlı Kubilay Güler çıkarıldığı mahkemece 3 gün ek tutukluluk aldı.
Zanlı Kubilay Güler, çok geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. Güler’i çok sayıda polis abluka altına alırken, askeri inzibat askerleri de mahkemede gerekli güvenliği sağladı. 

Müfettiş mahkemede anlattı:

“Tartışma çıktı iki el ateş etti”
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü ve zanlı Avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevindik, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
İsa Sevindik, zanlı Kubilay Güler’in 11 Eylül günü sürekli olarak gitmekte olduğu Harem Gece Kulübü’nde Fas uyruklu Sıham Benchargui ile konuşacak sebebiyle saat 08:00 raddelerinde görüştüğün belirtti.  Akabinde saat 08:50 raddelerinde zanlı Güler ile kadın Benchargui ile aralarında tartışma çıktığını söyleyen Sevindik, tartışma neticesinde zanlının kendisine ait 9 mm çapında tabancayı beliden çıkarıp, mermileri doldurduktan sonra kadına bir el ateş ederek öldürdüğünü söyledi.

“Ali Bahçeçeci isimli çalışana da bir el ateş etti”
Hemen ardından söz konusu yerde çalışmakta olan Hüseyin Demiri’nin olaya müdahale etmek için geldiği anda, zanlının iki el ateş ederek Demiri’yi başından vurarak öldürdüğünü belirten Müfettiş, zanlının konu yerden kaçmaya çalıştığı esnada kulübün kapısında önüne çıkan çalışan Ali Bahçeci’ye de bir el ateş ettiği ancak isabet etmediğini söyledi. 

“Askeri cezaevinde tutukluluk talebi”
Müfettiş İsa Sevindik, zanlının olay sonrası konu yerden koşarak kaçtığını ve aynı gün Şirinevler bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.  Müfettiş İsa Sevindik, meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu bu nedenle zanlının serbest kalması durumunda tahkikata etki edebileceği gerekçesiyle 3 gün süre ‘askeri cezaevi’nde tutuklu kalmasını talep etti.

“Kamera görüntüleri incelendi”
Müfettiş İsa Sevindik’in tutukluluk talebine itiraz etmeyen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu, sadece tahkikatla ilgili bir soru yöneltti. Avukat, Müfettiş’e olayla ilgili soruşturmayı yerinde inceleyip incelemediğini sordu. İsa Sevindik de bilgilerin bir kısmını soruşturmadaki arkadaşlardan bir kısmını da kamera görüntülerden edindiğini belirtti.

“Zanlıyla bağlantılı yeterli şahadet mevcut”
Huzurunda yapılan şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit de meselenin çok ciddi olduğuna vurgu yaptı. Yargıç Raşit, zanlının olayla bağlantısı olduğuna dair huzurunda yeterli şahadetin bulunduğunu aktararak, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle askeri cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2922 defa okunmuştur