1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze'de ölü sayısı 121'e çıktı
Gazzede ölü sayısı 121e çıktı

Gazze'de ölü sayısı 121'e çıktı

İsrail'in, pazartesi gününden bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarında, ölü sayısının 121'e yükseldiği bildirildi.

A+A-

İsrail'in, pazartesi gününden bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarında, ölü sayısının 121'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah mahallesine düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, pazartesi gününden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatının kaybedenlerin sayısının 121'e yükseldiğini kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

MALİ'DEKİ OLAYLAR: 39 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Mali'de, Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) milisleri ile orduya bağlı güçler arasında çıkan çatışmalarda 39 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

MNLA'dan yapılan yazılı açıklamada, Mali ordusu ve müttefiki milislerin, ülkenin kuzeyindeki Kidal bölgesi yakınlarında MNLA milisleri ile çatışmaya girdiği belirtildi.

Açıklamaya göre; ordu birlikleri Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi'nin de (MOJWA) aralarında olduğu milislerle MNLA mevzilerine saldırdı. Çıkan çatışmalarda 4'ü MNLA milisi 39 kişi hayatını kaybederken, 5 MNLA milisi de yaralandı.

Mali ordusu yetkilileri ise Kidal bölgesinde askeri varlıkları olmadığını belirterek, MNLA'nın açıklamalarını yalanladı.

MNLA, Ensaruddin, Mağrib el-Kaidesi (AQMI), MOJWA ve diğer silahlı gruplar, 2011 sonunda Mali'nin kuzeyinde bağımsızlık istemiyle isyan başlatmıştı.

Mali hükümetiyle silahlı gruplar arasında 23 Mayıs'ta ateşkes anlaşması imzalanmıştı.

 (AA)

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur