1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GAZZE İÇİN "BİR KOVA KUM KAMPANYASI"
GAZZE İÇİN BİR KOVA KUM KAMPANYASI

GAZZE İÇİN "BİR KOVA KUM KAMPANYASI"

Sosyal medyada başlatılan kampanyaya, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da destek verdi.

A+A-

Son günlerde ALS hastalığına dikkati çekmeyi amaçlayan ve dünyada hızla yayılan "bir kova buz" etkinliğinin ardından, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için de "bir kova kum kampanyası" başlatıldı.

Sosyal medyada başlatılan kampanyaya, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da destek verdi.

İsrail'in Temmuz ayından bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında, ölen 2 binden fazla Filistinliden 564'ünün çocuk olduğunu aktaran Kaya, Gazze'de "çocukların evlerinin başlarına yıkılmasına dikkati çekmek" amacıyla düzenlenen kampanyaya destek için başından aşağı, bir kova moloz ve kumu döktü.

Gazze'de her gün çocukların üzerine "tonlarca ağırlıktaki bombalar atıldığını" ifade eden Kaya, "Burada çocuklar, atılan tonlarca bombaların yıktığı binaların molozlarının altında can veriyor" dedi.

Dünya kamuoyunu Gazze'de yaşanan zulüm karşısında sessiz kalmamaya çağıran Kaya, "buradaki mazlumların durumlarının hissedilmesi için" kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarında şu ana kadar 564'ü çocuk, 2 bin 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 650'den fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

(AA)

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur