1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gaziveren kapanma noktasında
Gaziveren kapanma noktasında

Gaziveren kapanma noktasında

Yükselme Ligleri’nde sezonun başlamasına kısa bir süre kala Gaziveren Spor Kulübü kapanma noktasına geldi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

1956 yılında kurulan Gaziveren Spor Kulübü, kapanmaya yelken açtı. Kulübün son gelişmelerini YENİDÜZEN Gazetesi okurları için araştırdı. 2013-2014 sezonunun tamamdığı günden bugüne kadar toplam 3 kez Olağanüstü Genel Kurul için toplanma kararı alan yönetim, bu toplantıların hiçbirinden nisap sağlayamadı.

Başkan adayı çıkmıyor
Kulübün Yeni Başkan ve Yönetim Kurulu’nu belirlemek için 3 kez toplanmaya karar veren eski yönetim, bu toplantıların hiçbirinden sonuç çıkaramadı. Toplantıların hiçbirinde nisap sağlanamadı. Mevcut yönetim, Olağanüstü Genel Kurul’u son olarak 10 Şubat Salı gününe erteledi. Eğer, 10 Şubat’ta ki toplantıya da yine aday çıkmayıp nisap sağlanamazsa, Gaziveren Kulübü’nün tüzük gereği Güzelyurt Kaymakamlığı’na devredilecek. Güzelyurt Kaymakamlığı ise, Gaziveren Kulübü’nün ömrünün bittiğini resmen duyuracak.

Oytam: “Benim umudum yok”
2014-2015 sezonu başlamadan kısa bir süre önce görevini istifa ettiğini açıklasa da kâğıt üstünde şu anda Başkan olarak görünen Berkant Oytam, YENİDÜZEN’e açıklamarda bulundu. Başkan Oytam, 10 Şubat’ta son olarak yeniden toplanma kararı aldıklarını, kendisinin umutlarının tükendiğini ifade etti. Berkant Oytam, 10 Şubat Salı akşamı yine nisap sağlanamazsa, Gaziveren Kulübü’nün tüzüğü gereği Güzelyurt Kaymakamlığı’na devredeceğini açıkladı.

“Kulübün 80 bin TL borcu var”
Kendisinin geçen yıl görevi devraldığını açıklayan Berkant Oytam, kulübün geçmiş dönemlerden 80 bin TL 4 değişik bankaya borç olduğunu ifade etti. Oytam, bu borcun bankalarda kulüp adına değil, 6 kişinin ismine ait olduğunu ve bunların 1 kişisinin de kendisi olduğunu söyledi.

“Kimse ilgilenmiyor”
Başkan Berkant Oytam, kulübün şu andaki konumundan çoğu insanın haberdar olmadığını, haberleri olanın da ilgilenmediği vurgusunu yaptı. Geçtiğimiz sezonun sonundan beri insanların görüşlerini yokladığını kaydeden Oytam, kimsenin adaylık düşünmediğini sözlerine ekledi.

“Sahamız içler acısı”
Turuncu siyahlıların birçok galibiyet almasında büyük rol oynayan Semih Türköz Stadı, bugün bakımsızlığa terk edildi. Günümüzde, sahanın içerisinde sadece koyunlar otlatılıyor. Berkant Oytam sahayla ilgili olarak, sahaya suyun borular aracılığıyla Doğancı’dan geldiğini, bu boruların da şu anda yapılan Güzelyurt – Lefke yolu güzergâhından geçtiğini ifade etti. Boruların şu anda kırık olduğunu vurgulayan Oytam, sahaya su gidemediğini de kaydetti.

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur