1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gaziköy’de Klasik Esintiler
Gaziköy’de Klasik Esintiler

Gaziköy’de Klasik Esintiler

Genç Yetenekler Production’un yaş grubu olarak en küçük müzisyenleriyle sahneye çıkmamız önemliydi. Paganini Keman Orkestrası olarak isimlendirdiğimiz orkestramız, tamamen klasik parçalardan oluşan repertuarını, Gaziköy’de sunma imkânı buldu.

A+A-

Ersin Kaşif

Genç Yetenekler Production klasik keman orkestraları, sahneye çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziköy’deydik. Orta Mesarya’nın şirin ve gelişen köylerinden biri. Akşam saatlerinde,  köyde gerçekleşecek olan festivalin standları çoktan hazırlanmış ve müşterilerini beklemeye başlamışlardı. Kocaman bir sahne bizleri bekliyordu. Geçtiğimiz senelerden de tecrübeler edinildiği,  bu sefer kendini açıkça gösteriyordu. Çok büyük bir sahne kuruldu. Işık sistemi ve ses sistemi ise profesyonellere bırakıldı ki, en doğrusu da bu oldu. Hediyelik eşya, yemek standları çalışmaya başladılar ve müşterilerini karşıladılar. Halk dansları gösterileri, modern dans ve orkestralar tamamen gençlerden oluştu. Çok iyi bir ses sisteminin olması,  bizlerin de çok iyi performans göstermemizi sağladı diyebilirim. Genç Yetenekler Production’un yaş grubu olarak en küçük müzisyenleriyle sahneye çıkmamız önemliydi. Paganini Keman Orkestrası olarak isimlendirdiğimiz orkestramız, tamamen klasik parçalardan oluşan repertuarını, Gaziköy’de sunma imkânı buldu.

ALAN GÜZEL, İZLEYİCİ GÜZEL

Gaziköy’de gerçekleşen bu etkinlikler alanının tertemiz olması, ilginin de çok fazla olması bizleri ve diğer katılımcıları çok çok memnun etti. Halk dansları, pop orkestraları ve modern dans gruplarına artık alışmış insanların, klasik müzik çalan genç müzisyenleri cankulağıyla dinlemeleri ve ilgileri bir başka güzellikti. Klasik Müzik repertuarının iyi ve düşünülerek seçildiği takdirde, dinleyiciyle arasında bir bağ oluşturabileceğinin bir örneğini de, Mesarya’nın şirin köylerinden birinde görmüş olduk. Yaşam tarzının başka bir boyutunda olan bir müzik türünün, sahnede sunulması ve dikkatle dinlenmesi, bol bol alkış alması genç müzisyenleri çok sevindirdi tabii. Elbette ki onlar da, bu kadar dikkatli bir seyircinin ve dinleyicinin önünde, en güzel performanslarını sergilediler. Gaziköy’de sakin insanların akşamları gidebilecekleri, çocuklarının koşup oynayabileceği  kocaman parkı olan tertemiz bir alanı var. Her türlü etkinliği gerçekleştirebilecekleri kocaman bir alanları var. Bu güzel yerde, bizler de sahneye çıktık ve çok keyif aldık. Böyle bir etkinliği bu bölgeye kazandıran, tümü gençlerden oluşan ekibe sonsuz teşekkürler. Tekrardan görüşmek üzere...

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 324 Sayısı

Adres Kıbrıs 324 Sayısı