1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gazeteciye ‘özel hayat’ davası
Gazeteciye ‘özel hayat’ davası

Gazeteciye ‘özel hayat’ davası

Gönyeli'de hafta sonu yoldan geçen ikisi kadın üç kişinin fotoğrafını çektiği gerekçesi ile polise çağrılan ve 4 saat tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Hasan Çağda’nın avukatları polise dava açmaya hazırlanıyor ...

A+A-

 

Gönyelide Cumartesi günü yolda gördüğü iki kadın ve yanlarında yürümekte olan bir adamı şahsi cep telefonu ile çektikten sonra sosyal medya hesabından “Memleketten manzaralar” yazarak paylaşan Kıbrıs Tv. Kameramanı Hasan Çağda, şikâyet üzerine tutuklandı.

22 Aralık saat 16.00 sıralarında Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nden aranarak polise çağrılan Çağda, ‘tutuklusun’ denildikten sonra hücreye yerleştirildiği ifade etti.

Hakkında şikayet olduğunu öğrendikten sonra, karşı taraftan kendisinin de şikayetçi olduğunu beyan etmesine rağmen polisin hiçbir şekilde karşı tarafa işlem yapmadığını iddia eden Çağda, 4 saat poliste tutuklu kaldı.

 

Aleyhine iki ayrı dava getirildi

YENİDÜZEN’e konuşan Hasan Çağda, “Tutuklu olduğumu öğrenince avukatlarıma ulaştım. Saat 17.00 sıralarında tutuklanarak hücreye yerleştirildim, dört saat tutuklu kaldıktan sonra saat 21.00 sıralarında avukatlarım huzurunda aleyhime “Özel hayatın gizliliğine müdahale” ve “İthali-i lisan “suçlarından dava getirildi. Suçlamaların ikisini de kabul etmedim” dedi.

 

Polis teminattan vazgeçti

Dava okunduktan sonra cep telefonuna ve kimliğine el konulduğunu ifade eden Çağda, polisin Pazartesi günü teminat duruşması için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne gidilmesi gerektiği yönünde kendisine izahat verdiğini söyledi.

Dün yapılması beklenen teminat duruşması için avukatları Ünsal Çağda ve Özgü Özyiğit ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne giden Çağda, polisin teminattan vazgeçtiğini öğrendi.

Kimliği verildi telefonu poliste

Teminat duruşmasının yapılmaması üzerine poliste emare olarak bulunan cep telefonu ve kimliğini almak için avukatları ile birlikte Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giden Çağda’nın kimliği kendisine verilirken, cep telefonu verilmedi.

 

Çağda: Onlar da benim fotoğrafımı çekti

Çağda, karşı tarafın da kendisinin fotoğrafını çektiğini bu durumu polise aktarmasına rağmen karşı taraf için hiçbir işlem yapılmadığını savunan Hasan Çağda, “Ben polise çektiğim fotoğrafları kendim verdim ama cep telefonumu vermemekte ısrar ettiler. Karşı taraftan da ben şikâyetçi olduğumu polise beyan etmeme rağmen onlara hiçbir şey yapılmadı. Ben tutuklanarak 4 saat içerde kaldım” dedi.

 

Özyiğit: Polis ayrıcalık yaptı

Çağda’nın avukatı Özgü Özyiğit ve Ünsal Çağda, kamu alanında fotoğraf çekmenin suç teşkil etmediğini öne sürdü. Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmediklerinin altını çizen Çağda ve Özyiğit müvekkillerinin poliste emare olan cep telefonunun derhal verilmesini talep etti.

Karşı taraftan şikayetçi olduklarını ancak polisin hiçbir şekilde dava okunmadığını iddia eden Özgü Özyiğit, “polis ayrıcalıklı davranışı eşitliğe aykırıdır. Müvekkilimizin haksız tutuklandığına inanıyoruz. Polisin bu tutumu nedeniyle tazminat davası açacağız” dedi.

Devrim DEMİR'in HABERİ...

 

 

 

 

Bu haber toplam 4871 defa okunmuştur
Etiketler :