1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gazetecilere saldıran teminatla serbest
Gazetecilere saldıran teminatla serbest

Gazetecilere saldıran teminatla serbest

Girne’de düzenlenen operasyon sonrasında tutuklanan A.M.Z.B ile A.D’yi, mahkemeye çıkarıldığı sırada fotoğrafını çekmeye çalışan gazetecilere saldıran Y.A.A’nin yurt dışına çıkışı yasaklandı, teminatla serbest kaldı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından Girne’de düzenlenen operasyon sonrasında tutuklanan A.M.Z.B ile A.D’yi, mahkemeye çıkarıldığı sırada fotoğrafını çekmeye çalışan gazetecilere saldıran Y.A.A, teminat talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

‘Kasti hasar’ ile ‘uygunsuz tavır ve hareket’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlının yurt dışına çıkışını yasaklandı, teminatla serbest kaldı.

Polis memuru tanık olarak dinlendi…

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesuoğlu huzurunda görüşülen duruşmada Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ali Arslan, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Arslan, zanlının ‘kasti hasar’ ve “uygunsuz tavrı hareket’ suçlarından tutuklandığını belirtti.

Olayla ilgili bilgi veren Arslan, zanlının önceki gün saat 12.00 sıralarında zanlının Girne Kaza Mahkemesi bahçesi içerisinde tutukluların fotoğraflarının çekilmesini engellemek amacı ile Havadis Gazetesi muhabiri Devrim Demir’in elindeki fotoğraf makinesine kasten vurduğunu kaydetti. Arslan, olay sonrasında makine lensine bin 500 TL hasra verdiğini aktardı.

Bu eylemi gerçekleştirdikten sonra uygunsuz tavır ve harekette bulunan zanlının şikayet üzerine tutuklandığını belirten Arslan, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ve ülkede öğrenci olarak bulunduğunu belirterek, uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Mesutoğlu: Bu tür suçlar kamuda endişe yaratıyor

Mahkemede aktarılan olgular ışığında ise Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının suçla bağlantılı olduğuna değindi.

Bu tür suçların yaygınlaşmasının kamuda endişe yarattığına dikkat çeken Mesutoğlu, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasakladı.

Yargıç Mesutoğlu, zanlının bin 500 TL nakdi, 30 bin TL de şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla serbest bırakılmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler