1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Gazeteciler', Nikolaos Stelya'yı konuk etti
Gazeteciler, Nikolaos Stelyayı konuk etti

'Gazeteciler', Nikolaos Stelya'yı konuk etti

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, “Birlik Sohbetleri” kapsamındaki ikinci etkinliğinde Kathimerini gazetesi yazarı, tarihçi ve Türkolog Nikolaos Stelya’yı konuk etti.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, “Birlik Sohbetleri” kapsamındaki ikinci etkinliğinde Kathimerini gazetesi yazarı, tarihçi ve Türkolog Nikolaos Stelya’yı konuk etti. Nikolaos, Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs üçgeninde seçim süreçleri ve medya konusunda görüşlerini belirtti. Nikolaos Kıbrıs ile tanışmasının 2003 yılını olduğunu söylerken referandum döneminde burayı tanıdığını belirtti. Nikolaos, Kıbrıs ile ilgili “İstenmeyen Bebeğin Ölümü”, “İstenmeyen Bebek Kıbrıs Cumhuriyeti” isimli iki kitap yazdı.

“Kritik kararın eşiğinde”
Nikolaos Stelya Kuzey Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın kazanması halinde görüşmeler için daha iyi bir diyalog kurulacağını söyledi. Kendi kişisel görüşünün demokratik bir çerçevede bağımsız olarak yaşanabilir Kıbrıs olduğunu söyleyen Nikolaos Kıbrıslı Türk’lerin kimliğinin olduğunun altını çizdi. Nikolaos esas önemli noktanın Kıbrıslı Türk kimliğinin olduğunu belirterek Kıbrıslı Türk’lerin kendi fikirlerini söylemesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’da doğdu
1982 yılında İstanbul’da doğan yazar, Atina Panteion Üniversitesi’nde Medya ve Kültür konusunda lisans eğitimi, Osmanlı Tarihi üzerine master eğitimi aldı. Doktorasını, aynı üniversitede “Türkiye’de 1918-1938 yılları arasında siyasi partiler” konusunda yaptı. Stelya’nın “Türkiye’nin Milliyetçilikle İmtihanı” adlı kitabı da 2013 yılı Haziran ayında Kalkedon Yayınları’ndan okuyucuyla buluşmuştu.

Bu haber toplam 1908 defa okunmuştur