1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gazeteciler Birliği’nden yılbaşı kokteyli
Gazeteciler Birliği’nden yılbaşı kokteyli

Gazeteciler Birliği’nden yılbaşı kokteyli

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) yeni yıl kokteyli önceki akşam birlik lokalinde yapıldı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) yeni yıl kokteyli önceki akşam birlik lokalinde yapıldı.
Gazetecilerin katıldığı kokteylde, Lefkoşa Belediyesi Orkestrası’ndan sanatçılar da dinleti sundu.
Kokteylde konuşan Birlik Başkanı İzzet Volkan, düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğünün çağdaş ülkeler seviyesine gelmesi için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.
Aralık ayı sonlarındaki yoğun kutlama trafiği nedeniyle yeni yıl kokteylini ocak ayında yaptıklarını belirten Volkan, 2014 yılını Kıbrıs sorununda doğal gaz krizi, ekonomik ve mali sorunlar, işsizlik, beyin göçü, çevre sorunları, nükleer santral, gıda güvenliği tartışmaları, trafik kazaları ve beklenmedik ölümlerle geçirdiklerini anlattı.
Volkan, Türkiye’de mahkeme kararı olmadan gazetecilerin tutuklanmasına devam edildiğini, bu yılın ilk günlerinde Paris’ta Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyla demokrasiye, düşünce ve ifade özgürlüğüne darbe indirildiği kaydederek, çok üzüldükleri bu olaylardan ders çıkarılarak olumsuzlukların geride kalmasını diledi.
Geçen yıl hayatını kaybeden gazetecileri anan İzzet Volkan, üyelere birliğin çalışmalarıyla ilgili de bilgi aktararak birlik, beraberlik ve katılımcılık mesajı verdi.
Volkan, sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yıl dileyerek 2015’in savaşların son bulduğu barış yılı olması temennisini ifade etti.

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur