1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gazeteci ve öğretmenlere nefes takviyesi
Gazeteci ve öğretmenlere nefes takviyesi

Gazeteci ve öğretmenlere nefes takviyesi

Gazeteciler ve öğretmenler, nefes teknikleri eğitim seminerinde buluştu.

A+A-

Gazeteciler ve öğretmenler, nefes teknikleri eğitim seminerinde buluştu. Kıbrıs Montessori Okulları ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından gazeteci ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik nefes teknikleri eğitim semineri dün yapıldı


Kıbrıs Montessori Okulları ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin gazeteci ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik nefes teknikleri eğitim semineri dün yapıldı.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol tarafından verilen eğitim, 19 Ekim Perşembe saat 18.30’da Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerde doğru nefes teknikleri ve farkındalık için uygulamalı eğitim yapıldı.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol’a Nefes Koçu Müjgan Savaş da eşlik etti.

Yoğun katılım ile gerçekleşen nefes teknikleri eğitim seminerine Kıbrıs Montessori Okulları eğitim direktörü Hatice Düzgün ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Eğitim Sorumlusu Damla Soyalp da katıldı.

Soyalp: İnsan yaşamı üzerinde önemli pozitif etkileri var

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Eğitim Sorumlusu Damla Soyalp, nefes teknikleri eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin insan yaşamı üzerinde önemli pozitif etkileri bulunduğunu kaydetti.

Soyalp, nefes teknikleri eğitim semineri gibi büyük ve önemli bir organizasyona dahil olmaktan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak mutluluk duyduklarını aktardı.

Damla Soyalp, seminerin gerçekleşmesinde katkı sağlayanlara bir kez daha teşekkür etti.

Düzgün: Sabır noktasında nefes ciddi bir öneme sahip

Kıbrıs Montessori Okulları eğitim direktörü Hatice Düzgün, konuşmasında, Kıbrıs Montessori Okulları’nın amacının çocukların ruhunu zedelemeden onlara eğitim vermek olduğunu belirterek bunun için de öğretmenlerin büyük bir sabra ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu noktada nefesin ciddi bir öneme sahip olduğunu kaydeden Hatice Düzgün, Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol’a, Nefes Koçu Müjgan Savaş’a, nefes teknikleri eğitim seminerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ne ve Havadis Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün’e teşekkür etti.

Nefes tekniklerini uygulayarak öğrendiler

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, seminerde kısaca kendini tanıttıktan sonra, nefes teknikleri ile nasıl tanıştığını anlattı.

Karakol, nefes teknikleri hakkında bilgi verdi, doğru nefes alıp vermenin gündelik yaşam üzerindeki önemine işaret etti.

Canan Karakol, çağın hastalıklarından birinin de stres olduğunu belirterek nefes teknikleri ile kişinin bir süre sonra öfkelenmez hale geldiğini ve stres ile baş ederek daha sağlıklı düşünebildiğini kaydetti.

Nefes teknikleri ile zamanın daha iyi yönetebildiğini, kafa karışıklığı ve kararsızlık gibi durumların ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Nefes tekniklerinin diyafram kontrolü ve ses kontrolünü de sağladığını ifade eden Canan Karakol, öğretmenlerin her zaman sakin kalabilmelerinde nefes tekniklerinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Doğru nefes alarak kişinin birçok sağlık sorununu da aşabileceğine dikkat çeken Karakol, Kanser hastalığının tedavi sürecinde nefes tekniklerini kullandıklarını, söyledi.

Kanser hücrelerin oksijenli solunum yapmamasından dolayı vücutta ortaya çıktığını söyleyen Karakol, stresli kişilerin, kanser hastalarının, koah hastalarının ve solunum yolu rahatsızlıkları olan kişilerin nefes teknikleri ile çok büyük yol aldıklarını ifade etti.

Karakol, nefes tekniklerinin depresyona da iyi geldiğini kaydetti.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, daha sonra seminere katılanlarla seans yaptı.

 

 

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur