1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gazeteci Omaç Başat anıldı
Gazeteci Omaç Başat anıldı

Gazeteci Omaç Başat anıldı

Gazeteci Omaç Başat, ölümünün birinci yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Gazeteci Omaç Başat ölümünün birinci yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Ülkemiz de spor alanında birçok federasyonun kurucu başkanlığını yapmış, birçok federasyonun kuruluşunda aktif görev almış, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği yönetimlerinde görev almış, gazeteci ve Milli Olimpiyat Komitesi başkanlığı yapmış Omaç Başat için dün sabah Lefkoşa Mezarlığı’nda kabri başında tören düzenlendi. Kıbrıs Türk Spor tarihine adını altın harflere yazdıran Başat’ın anma törenine K.T. Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Gençkaçmaz ve üyeleri, K.T. Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP Milletvekili Ersin Tatar yanı sıra spor yazarları, gazeteciler, ailesi ve sevenleri katıldı.

Derya: “Severek şevkle ve özveriyle işini yapardı”
Anma töreninde ilk konuşmayı Omaç Başat’ın akrabası olan Ahmet Derya yaptı. Derya, Omaç Başat’ın tüm yaşamını spora ve sporun her dalına adayan bir kişi olduğunu söyledi. Omaç Başat’ın voleyboldan masa tenisine kadar birçok federasyonun üyesi ve kuruculuğunda bulunduğunu aktaran Derya, tüm çalışmaları yaparken zaman dilimini gözetmeden severek şevkle, özveriyle yaptığını aktardı. Başat’ın sadece spora değil insanlara karşı da inanılmaz bir sevgisi ve toleransı olduğunu aktaran Derya, “Kendisiyle bir arada olduğum 40 yıllık dönem içerisinde Omaç’ın bir günden bir güne sinirlendiğini birine kızdığını ve öfkelendiğini ne de birinin kalbini kırdığını hatırlamıyorum. Bu onun en önemli özelliklerinden biriydi. Sevgiyle yaşadı, sevdi sevildi, sevgiyle ışıklar içinde olsun” dedi.

Gençkaçmaz: “Gençlerin önlerin açılması için çaba sarfederdi”
Omaç  Başat’ın insan sevgisi ve hizmet aşkıyla dolu ülke sporu ve basını için unutulmazlara adına yazdıran bir kişi olduğunu söyleyen K.T. Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Gençkaçmaz ise Başat’ın örnek alınacak bir isim olduğunu vurguladı. Gerek basın da gerekse spor camiasında yeni bir şeyler yaratmak için çok mücadeleler verdiğini, kendisiyle çalışma imkanı bulduğunu belirten Gençkaçmaz, Başat’ın 18 yaşındaki bir gençten daha enerjik, daha aç ve bir şeyler yaratmaya çalışan birisi olduğunu söyledi. Özellikle ülke gençlerin önlerinin açılması, ambargoların kalkması için çaba sarf eden birisi olduğunu aktararak, duruşu, kalitesi ve enerjisiyle örnek alınması gereken biri olduğunu belirtti. Omaç Başat ile uzun yıllar birlikte çalışan Spor Yazarı Mustafa Özsoy ise gazetecilik açısından kendisinden çok şeyler öğrendiğini söyledi. İnsanları rencide edecek yazılar yazmamayı ve dostluk kardeşliği öğrettiğini aktaran Özsoy, Başat’ın rahatsız olduğu dönemlerde bile iş aşkıyla dolu olduğunu aktardı.

Volkan: “Mesleğine aşık, tarafsız ve örnek insan”
K.T. Gazeteciler Birliği Başkanı İzzet Volkan ise Omaç Başat’ın Kıbrıs Türk basın tarihinde önemli yer tutan meslektaşları olduğunu saygıyla andıklarını belirtti. 2013 ve 2014 yılı arasında ölen duayen gazetecilerin hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Volkan, Başat’ın mesleğine aşık, tarafsız ve örnek bir gazeteci olduğunu ve Başat’ı yaşatmanın camianın görevi olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur