1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gazete kâğıtlarından bir dolu dünya…
Gazete kâğıtlarından bir dolu dünya…

Gazete kâğıtlarından bir dolu dünya…

Gazete kâğıtlarından bir dolu dünya…

A+A-

 


Didem MENTEŞ

Gazete kağıtlarından harikalar yaratıyor Mustafa Felek… Gördüğü ya da hayal ettiği cisimleri küçük ‘ince bir kamışla’ şekillendirerek hayat veriyor. Bir yılı aşkın bir süredir öğretmen olan kızının yönlendirmesiyle, kendisini kahve ortamlarından, evinin küçük bölme odasında buluyor. Felek, renkten renge birçok gazete kağıdından modeller yaratarak hem yeteneğini konuşturuyor hem de sanata katkı sağlıyor. Emeklilik sonrası hem bahçesi hem de gazete kağıtlarından yeni bir dünya oluşturmanın keyfini yaşayan Mustafa Felek, gençlere örnek olacak azmiyle çalışmalarını sürdürüyor.

KIZI TEŞVİK ETTİ

18 Nisan 1937’de Tatlısu’da doğduktan sonra 1949’da Lefkoşa’ya gelerek ortaokulu tamamlayan Mustafa Felek, bir ustanın yanına girerek işlemeye başlar. İş hayatı hoşuna gidince ve sanata olan düşkünlüğünü fark edince, yapıcılık yapmaya başlar. Tam 45 yıl boyunca yapıcılık işi ile uğraşan Felek, 1993’de emekliye ayrılır. Yeşilliği seven Felek, kendisini çiçeklerine ve ağaç yetiştirmeye verir. 2013 yılında ise öğretmen olan kızının teşvikiyle ‘gazete sanatı’ ile tanışır Mustafa Felek. Şeker rahatsızlığı olmasına rağmen her gün bir model yaparak günden güne kendini geliştiren Felek, 17- 18 ay içerisinde birbirinden renkli ve güzel yüzlerce işler ortaya çıkarmış durumda.

SAATLERCE GAZETE KAĞITLARIYLA UĞRAŞIYOR

Gazete kağıdını dörde katlayıp, ince kamışa sararak modele göre şekil veren Mustafa Felek, tamamladığı çalışmaları daha sonra boyayla renklendiriyor. Neredeyse bir evin içinde kullanılabilecek eşyaların yanında birçok hatıra saklanabilecek minyatürler yaratıyor.
Yarattığı renkli hayatla kendine yeni bir nefes edinen Mustafa Felek, bu işi gençlere de öğretmek istiyor. Ayrıca teklif gelmesi halinde ders verebileceğini aktaran Felek, bu işin sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor. Sergi açacak çoğunlukta ve özellikte bir sanata sahip olan Mustafa Felek, bu fikre de sıcak bakıyor…

YÜZLERCE MİNYATÜR VE EŞYA

Mustafa Felek birbirinden güzel ve farklı olan el sanatlarını büyük bir gururla anlatıyor. Evinin bir köşesini süslediği bu el sanatlarından bir kısmı şöyle; “Şekerlik, sepet, karyola, Hürrem Sultan faytonu, bandırma gemisi, eski arabalar, islim, karpuz, bisiklet, yatak sandalyesi, kuruyemişlik, çardak, çocuk arabası, eşek arabası, eski kuyu ve köy çeşmeleri, eski kerpiç evler, lamba, testi, rüzgar değirmeni, eski ekmek tahtası ve teknesi, balık motifi, fincanlarıyla birlikte tepsi, meyvelik, çöp sepeti, kuş kafesi, atlı karınca, saat ve cami gibi çeşitli minyatür el sanatları bulunuyor.

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 174. Sayısı

Adres Kıbrıs 174. Sayısı