1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAÜ imza kampanyası başlattı
GAÜ imza kampanyası başlattı

GAÜ imza kampanyası başlattı

GAÜ’ye ait okul otobüsleri gümrükte bekletiliyor

A+A-

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) ücretsiz öğrenci taşımacılığı için ithal ettiği 13 adet okul otobüsü yaklaşık 6 aydır gümrükte bekletiliyor.

GAÜ’den yapılan açıklamada, gümrükte bekleyen öğrenci servis otobüslerinin” KAR-İŞ’in politikalarına takıldığı “ifade edildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, gümrükte bekleyen öğrenci servis otobüslerinin KAR-İŞ’in “yersiz” politikalarına takıldığını savundu.

“’Üniversiteler ülke ekonomisinin göz bebeği’ diyenler şimdi parmaklarının arkasına saklanmamalı” diyen Vehbi, KAR-İŞ’in toplu taşıma sorununun çözümünde etkin rol oynaması gerektiğini vurgu yaptı.

Üniversitelerin toplu taşımada öncü rol oynadığı ve bu yönde risk aldıklarını da ifade eden Vehbi, “Keşke ülkede toplu taşımacılık sistemi olsa da, bizler de otobüsler ve benzine harcadığımız parayı; laboratuarlar ile eğitime harcasak. Sonuç olarak bizler öğrencilerimizi taşıyoruz. Bu konudan herhangi bir gelir elde etmiyoruz” dedi.

Hükümetlerin üniversitelere bu gibi durumlarda destek olması gereğine de işaret eden Asım Vehbi, gümrükte bekleyen otobüsler için imza kampanyası başlattıklarını ve çözüm bulunmazsa şok eylem planlarıyla haklarını arayacaklarını kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur