1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GAÜ ile Satranç Federasyonu işbirliği
GAÜ ile Satranç Federasyonu işbirliği

GAÜ ile Satranç Federasyonu işbirliği

Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen, Girne Amerikan Üniversitesi’ni ziyaret etti

A+A-

Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen, Girne Amerikan Üniversitesi’ni (GAÜ) ziyaret ederek satrancın geliştirilip yaygınlaştırılması konusunda işbirliği içinde hareket etmek istediklerini söyledi.

Görüşmeye, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Amerikan Koleji Müdür Yardımcısı Koray Emirhoca ve Kıbrıs Türk Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen katıldı.

Satrancın okullarda seçmeli ders olarak okutulması konusunda Girne Amerikan College ve Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ile görüşmeler yapan Halil Göymen, “Her şeyden önce  Girne Amerikan Üniversitesi yönetimine ve sayın Türkay Akpınar’a teşekkür ediyorum. Satranç Federasyonu olarak amacımız satranç oyununu yaygınlaştırmaktır” dedi.

Satranç konusunda tüm ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de büyük gelişmeler olduğunu vurgulayan Göymen “Özellikle çocuklarımızı ileriye dönük, farklı ve çok boyutlu düşünebilen bireyler olarak yetiştirebilmek için satranç eğitimi almalarına önem vererek destek olmalıyız” diye konuştu.

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur