1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. GAÜ 2015 Bahar Şenlikleri başladı
GAÜ 2015 Bahar Şenlikleri başladı

GAÜ 2015 Bahar Şenlikleri başladı

Telsim ana sponsorluğundaki “Barış ve Sağlık ” temalı 2015 Bahar Şenlikleri başladı.

A+A-


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve kardeş üniversite Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ)’nin ortaklaşa  gerçekleştirdiği, Telsim ana sponsorluğundaki “Barış ve Sağlık ” temalı 2015 Bahar Şenlikleri başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Uluslararası Spectrum Kongre  Salonunda gerçekleşen GAÜ 2015 Bahar Şenlikleri açılış törenine GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Asım Vehbi,  Sağlık, Kültürve  Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Akademik İdari Kadro’nun yanısıra öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Sadık Ülker şunları söyledi;
“Üniversitemizin 30. Yılına yakışan “Barış ve Sağlık ” teması ile bu sene bahar şenliğini karşılıyoruz. Herkesin fikirlerine saygımız olması gerekiyor ve hiç kimseye fikirlerimizi zorla empoze etmeden herkesin düşüncelerini bir şekilde kucaklayıcı olamamız gerekiyor. Festivallerden yararlanmanızı ve bu yıl ki bahar şenliğini de anılarınıza katmanızı umut ediyorum” dedi.

Bahar Şenlikleri Açılış Töreni’ni takiben, Hürriyet gazetesi köşe yazarı  Doğan Hızlan ve Hürriyet Gösteri Dergisi editörü Hami Çağdaş'ın Katılımıyla Söyleşi gerçekleşti. GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide,  Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Eleştirmen Doğan Hızlan, eleştiri kültür ve sanat üzerine düşüncelerini dile getirirken, Hürriyet Gösteri Dergisi editörü Hami Çağdaş ise konuşmasın  da hoşgörü ve barış kavramlarını yorumladı.

Açılış töreni ve söyleşinin ardından GAÜ Lympic şenlik alanının açılışı gerçekleştirildi.

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamada, 5 Mayıs 2015 Salı günü 2015 Bahar şenlikleri kapsamında heryıl geleneksel olarak düzenlenen GAÜ Güzellik Yarışması’nın yanısıra bir çok kulüp aktivitesi ve çeşitli müzik grupların sahne alacakları belirtildi.

 

 

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur