1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Garip bir durum, gerekçe belirtilmemiş'
'Garip bir durum,  gerekçe belirtilmemiş'

'Garip bir durum, gerekçe belirtilmemiş'

Hükümet, Din İşleri Başkanı Talip Atalay'ın görevden alınması için düğmeye bastı

A+A-

Din İşleri Başkanı Talip Atalay görevden alınıyor… Başbakan “öneri” yazısını Cumhurbaşkanlığı'na iletti… Talip Atalay YENİDÜZEN’e konuştu: 'Garip bir durum, gerekçe belirtilmemiş'

Hükümet, Din İşleri Başkanı Talip Atalay'ın görevden alınması için düğmeye bastı, Atalay’ın görevden alınmasına ilişkin "öneri" yazısı Cumhurbaşkanlığı'na iletildi. YENİDÜZEN’e konuşan Atalay ise durumun “garip” olduğunu söyledi.

Hükümet, Din İşleri Başkanı Talip Atalay'ın görevden alınması için düğmeye bastı, Atalay’ın görevden alınmasına ilişkin "öneri" yazısı Cumhurbaşkanlığı'na iletildi. Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2011 yılından beri Din İşleri Başkanlığını yürüten Talip Atalay’ın görevden alınmasına ilişkin yazıyı dün öğleden sonra Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

Öneri yazısı

Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen yazıda; “ 8.12.2010 tarih ve BBK.0.00-01/18/10/4911 sayılı yazımıza atfen Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili 23.12.2010 tarih ve C.M.B.0.00.27/10-10/1291 sayılı yazı ile atanmasını onaylayan ve 20.06.2011 tarihli sözleşme ile Din İşleri Başkanlığı’na atanan Doç.Dr. Talip Atalay’ın Din İşleri Başkanı mevkiinden alınmasını önermekteyim. Bilgi edinmenizi ve söz konusu görevden alma işleminin 29/93 sayılı Din İşleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası’nın 8.(2)’inci maddesi kapsamında yapılmasını önerir, sayılarımı arz ederim”

İşte Talip Atalay’ın söyledikleri:

  • “Başbakan benimle böyle bir şeyi konuşmuş değil, bu yadırganacak bir durum. Keşke Başbakan benimle konuşsaydı, netice itibariyle böyle bir gündem yok. Cumhurbaşkanlığına gönderilen bir belgenin bir şekilde basında paylaşılması ne kadar anlamlı?
  • “Bunlar etik olarak güzel şeyler değil. Tabi ki Başbakan almakta isteyebilir ama bunun yolu yordamı vardır. Usulüne göre bildirilebilir. Ben Yönetim Kurulu Başkanıyla haberleştim, onun da haberi yok. Doğrusu haberi olmadığını söyledi.”
  • “Garip bir durum, gerekçe belirtilmemiş. Netice itibariyle diyecek bir şey yok. Başbakan böyle bir tasarrufta bulunabilir hakkıdır. Keşke bizimle konuşsaydı. Daha devlet, usul erkan adabına yakışırdı diye düşünüyorum”

YENİDÜZEN’e konuşan Talip Atalay ise “Keşke Başbakan benimle konuşsaydı” dedi.

İşte Talip Atalay’ın söyledikleri:

“Başbakan benimle böyle bir şeyi konuşmuş değil, bu yadırganacak bir durum. Keşke Başbakan benimle konuşsaydı, netice itibariyle böyle bir gündem yok. Cumhurbaşkanlığına gönderilen bir belgenin bir şekilde basında paylaşılması ne kadar anlamlı? Bunlar etik olarak güzel şeyler değil. Tabi ki Başbakan almakta isteyebilir ama bunun yolu yordamı vardır. Usulüne göre bildirilebilir. Ben Yönetim Kurulu Başkanıyla haberleştim, onun da haberi yok. Doğrusu haberi olmadığını söyledi. Garip bir durum, gerekçe belirtilmemiş. Netice itibariyle diyecek bir şey yok. Başbakan böyle bir tasarrufta bulunabilir hakkıdır. Keşke bizimle konuşsaydı. Daha devlet, usul erkan adabına yakışırdı diye düşünüyorum”

Bu haber toplam 3482 defa okunmuştur