1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Galanos: “Maraş gündemde…”
 Galanos: “Maraş gündemde…”

Galanos: “Maraş gündemde…”

Maraş Belediyesi Heyeti, Anastasiadis’ten GYÖ’ler çerçevesindeki Maraş kulisleriyle ilgili bilgi aldı

A+A-

 

“Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos önceki gün Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’ten Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) çerçevesinde Maraş’la ilgili yapılan kulislerle ilgili bilgi aldı.

Politis haberi “Maraş Belediye Başkanı: GYÖ’ler ve Kulisler Hakkında Bilgilendirme... Karşı Gelme Eğiliminden Vazgeçilsin” başlığıyla aktardı.

Habere göre, Galanos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Anastasiadis’ten, GYÖ’ler çerçevesinde Maraş’la ilgili çeşitli kulisler ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. GAlanos, şahsının ve “Belediye Meclisi”nin de ikinci zirve anlaşması, Maraş’la ilgili paragraf ve Güvenlik Konseyi kararıyla ilgili görüşlerini aktardıklarını söyledi.
Akıncı’nın Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden sonra havanı daha iyi göründüğünü değerlendirmesinde bulunan Galanos “Geceden sabaha gelişme olmaz. Maraş konusu çeşitli aşamalarda görüşülen genel önlemler arasındadır” dedi.

“BM uzmanlarının kente girmesi görüşülmekte”

Galanos, özetle şunları ekledi:
“BM uzmanlarının kente girmesi görüşülmekte ve muhtemelen tezgâhta olan bir konudur. Anlayacağınız gibi Maraş’ın iadesi bir gün içerisinde olamaz. Biz Maraş’ın doğru noktada olmasından memnunuz. Ancak Maraş konusu, Kıbrıs sorununun daha ileri götürülmesi aracıdır. Bu Maraş’tan, Truva atı ve benzeri şekilde söz edenlere cevaptır.
Keza, Kıbrıs sorunu bugün uluslararası organlarda canlı ise bu hayaletin var olmasından dolayıdır. Karşı gelme eğiliminden de vazgeçilmelidir çünkü sadece halkı bölüyor ve Türk uzlaşmazlığını besliyor.
GYÖ’ler yarın karar verilecek konular değil, Kıbrıs sorununun özlü konularındaki ortamı besleyecek konulardır. Kıbrıs sorunu GYÖ’ler değildir. GYÖ’ler, yalnız Akıncı’da değil, Türkiye’de de siyasi irade olması şartıyla ortam yaratmak içindir. Türkiye’deki seçimlerden sonra nasıl gideceğimiz de büyük bir soru işaretidir.”
Fileleftheros haberi “Maraş Gündemde... Uzmanların Kapalı Kente girmesi Tezgâhta” başlığıyla aktardı. TAK

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur