1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FUTBOLUN KAYNAĞI KESİLDİ!
FUTBOLUN KAYNAĞI KESİLDİ!

FUTBOLUN KAYNAĞI KESİLDİ!

Denktaş, “Bakanlığımız, başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır”

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, spor bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdıkları Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile bir protokol çerçevesinde yürüttükleri ilişkileri yetkili birimlerde gözden geçirdiklerini belirtti.

Gereken kararlar alınarak, yürürlüğe konulacağını kaydeden Denktaş, “Bakanlığımız, başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır” dedi.

Serdar Denktaş bugün yaptığı açıklamada, son günlerin özel gündemi haline gelen KTFF'nin KOP' müracaatı meselesinin KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun bugünkü basın toplantısıyla, "yeni bir gündeme" yelken açtığını belirtti. Denktaş, “Sayın Sertoğlu bugün FIFA ya yazmış olduğu mektup ile KOP müracaatının ilk adımını atmış durumdadır” ifadesini kullandı.

KKTC’nin zor koşullar sonrası kurulmuş ve zor şartlar altında var olmaya devam eden bir devlet olduğuna dikkat çeken Denktaş, bu devletin, Türkiye'nin de katkılarıyla oluşan bütçesiyle imkanlarını zorlayarak, kendi kurumlarına katkı yaptığını kaydetti.

Denktaş,şöyle devam etti:

“Yapılan açıklamalardan da anlaşılmaktadır ki devletimizin futbola yapmakta olduğu katkı küçümsenmekte ve gerek mali gerekse siyasi anlamda bizden talep edildikçe ortaya koyduğumuz uğraş yok sayılmaktadır.

Bu noktadan hareketle, Bakanlığımız başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır. Spor bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdığımız ve bir protokol çerçevesinde yürüttüğümüz ilişkiler Bakanlığımızın yetkili birimlerinde ele alınarak gözden geçirilecek ve gereken kararlar alınarak yürürlüğe konulacaktır”

 

(TAK)

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur