1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbolun içindekiler ‘YANLIŞ’ buluyor
Futbolun içindekiler ‘YANLIŞ’ buluyor

Futbolun içindekiler ‘YANLIŞ’ buluyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) FIFA’ya bir yazı göndererek Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma isteğinin yankıları devam ediyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) FIFA’ya bir yazı göndererek Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma isteğinin yankıları devam ediyor. YENİDÜZEN, konuyu esas ilgilendiren futbol adamlarına sordu. Ortak fikir temsilcilik açılmasının yanlış olduğu.

Yusuf Palaz (K.Kaymaklı): “Yanlış buluyorum”
“Ben kesinlikle yanlış buluyorum. Bu konuda Türkiye ile bir bağımız yok. Bizimle maç bile yapmıyorlar. Üstelik bizim federasyonumuzdan habersiz şekilde davranması da doğru değil. Bizi hiçe sayıyorlar. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu adına da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına da çok ayıp ediyorlar.”

Kemal Uçaner (Binatlı): “TFF bizi tanımak istemiyor”
“Ben bu konuya pek fazla hakim değilim. Anladığım kadar konuşacağım. Bana göre TFF’nin yaptığı yanlıştır. Bence TFF bizi tanımak istemiyor. Zaten yıllardır ambargo altındayız. TFF hiçbir zaman bunun için adım atmadığını düşünüyorum. Fakat, Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun altına girmeye de taraf değilim. Bu sorun eşit şartlarda çözülmelidir”

Ali Özbahar (Lefke): “KOP’la görüşmeleri engellemek için atılan bir adım”
“Bence TFF’nin yaptığı yanlıştır. Bunca yıl hiç böyle bir şey gündeme gelmezken, hiçbir adım atılmadı. Bence KOP’la görüşmeleri engellemek için atılan bir adımdır. Temsilcilik açılınca ülke gençliği için şuan ki durumdan farklı bir durum olmayacaktır”

Zekai Serdar (B.Bağcıl): “Başka ülkelerde temsilcilikleri var mı?”
“Ben bir genç futbolcu olarak ambargolar altında futbol oynamak istemiyorum. TFF’nin yaptığı bence çok yanlıştır. Umarım bir an önce buna engel olunur. Ben örnek vermek istiyorum. Başka ülkelerde temsilcilikleri var mı? Her toplumun Federasyonu kendinden sorumlu olsun”

Selim Saygı (DTB) “Federasyonumuzu muhatap alsınlar”
“KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun muhatap alınmadan temsilcilik açılmak istenmesi bence yanlış. KTFF muhatap alınıp federasyonumuz bunu kabul ederse, bana göre biz futbolcular için pek sıkıntı olmaz. Kulüplerimiz adına faydalı olabileceğini düşündüğüm için doğru buluyorum. Ancak, Federasyonumuzu muhatap alsınlar.”

H. Topaloğlu (Türk Ocağı Teknik Direktörü) : “Yapılan ağır bir hakaret”
“TFF’nin yaptığı bence yanlıştır. TFF’nin KTFF yetkililerini hiçe sayarak bu girişimi yapması bizlere yapılan çok ağır bir hakarettir. Kendi kurum ve kuruluşlarımıza değer vermeliyiz.”

Tahsin Mertekçi (Yalova Bşk.): “KTFF onay verirse çözülür”
“TFF’nin yaptığı bu girişimi doğru bulmuyorum. Bu ülkenin bir federasyonu vardır. Bu sorun, ancak federasyonumuz onay verdiği takdirde çözülür. Yabancı bir ülkenin ülkemiz sınırları içerisinde elçilik açması bence doğru değildir.”

Emirali Öztüccar: (Değirmenlik Bşk.): “Biz kendi kurumlarımıza sahip çıkıyoruz”
“Değirmenlik Spor Kulübü’nün bu tutumu oldukça açık ve nettir. Biz kulüp olarak kendi kurumlarımıza sahip çıkıyoruz. TFF – KTFF elbette ki iyi ilişkiler kursun ama bu bizim federasyonumuzun onayı doğrultusunda olsun. BAL Ligi’ne giden futbolculara çözüm bulmak amacıyla açmak istediklerini söyleseler de, içeriğe bakıldığında bunun doğru olunmadığı görülmektedir. FIFA yazıyı aldıktan sonra hemen bize döndü. Bu da bir adımdır bence. Eskiden onlarda bizi kale almıyorlardı. Demek ki görüşmelerin meyvelerini yavaş yavaş topluyoruz.”

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur