1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. " Futbolun birleşmesi federal çözüm için bir adım olacaktır"
 Futbolun birleşmesi federal çözüm için bir adım olacaktır

" Futbolun birleşmesi federal çözüm için bir adım olacaktır"

Mağusa İnisiyatifi, KTFF'nin KOP'a katılma konusunda aldığı kararı selamladı.

A+A-

Mağusa İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu’na (KOP) katılma konusunda aldığı kararı selamladı.


Mağusa İnisiyatifi’nin konu ile ilgili  basın açıklaması şöyle:
 
Futbolun birleşmesi federal çözüm için bir adım olacaktır

Kıbrıs’ta uzun süredir devam eden çözümsüzlükten en büyük zararı gören bir kesim de sporumuz ve sporcularımızdır. Dünyadan koparılmış ve ancak bir başka ülkenin formasıyla yurt dışına açılma şansı bulan spor alanlarımızdan biri de futbolumuzdur.
1934’te iki toplumun beraber kurduğu Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), Kıbrıs’ta ayrılıkçı düşüncenin egemen olmaya başladığı 1955 yılında, adanın tüm toplumlarını kucaklayan yapısını kaybetmiştir. Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Ermenilerin beraber futbol oynadığı Kıbrıs Futbol Ligi ve Kıbrıs Karması o günlerden sonra dağılmış ve bugünlere kadar devam eden süreçte Kıbrıs, futbolda sadece Kıbrıslı Rumlar tarafından temsil edilmiştir. O günlerde oluşturulan Kıbrıs Karması defalarca yurt dışı teması ve maçlar yapmış ve karmada Kıbrıslı Türk futbolcular ağırlıklı olarak yer almışlar ve goller atmışlardır.

Şimdilerde her iki tarafın Federal Kıbrıs için masada müzakere ettiği bir süreçte ada futbolunun birleşmesi için gerek KTFF Başkanı Sertoğlu gerekse KOP Başkanı Kutsokumnis’in gösterdikleri cesaret ve irade takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken bir tavırdır. Kıbrıs’ta federal çözüme inanıp destek veriyorsak buna ciddi bir pratik yaratacak olan futbolun tek bir çatı altında birleşmesine mutlaka katkı koymamız gerekmektedir.

Böyle bir adım her iki tarafın da kaybetmeyeceği ama özellikle Kıbrıslı Türk futbol takımlarının ve futbolcularının dünyaya direkt açılımını sağlayacak yeni bir durumdur. Bu olgu hem toplumun moral değerlerini yükseltecek hem de futbolun içe kapanma dönemi sona erecektir. Ayrıca adada uzun yıllardır süregelen statükoya ağır bir darbe indirilecektir. Buna karşı duranların ve sözde çözüm isteyenlerin telaşı da bundandır.

Federal çözüme örnek oluşturacak ve bizlerin de kurucusu olduğu Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun yeniden iki toplumlu bir federasyon olma sürecine Mağusa İnisiyatifi olarak tam destek veriyor ve buna katkı koyanları selamlıyoruz.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur