1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbolda TARİHİ ADIM
Futbolda TARİHİ ADIM

Futbolda TARİHİ ADIM

Sertoğlu, “Bugün bir devir kapanıyor-FIFA'ya taahhüt gönderdik tüzük değişliği ile başvurumuz yapacağız”

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, bugün saat 10.00 itibarıyla FIFA, UEFA, KOP, Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı’na KOP’a katılım süreciyle ilgili mektubun yollandığını açıkladı.

Sertoğlu KOP-KTFF katılım süreciyle ilgili federasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında, daha önce aldıkları karar doğrultusunda 45 günlük sürenin cuma günü itibarıyla dolduğunu ve ülke sporu ve sporcusu adına faydalı gördükleri şekilde süreci sürdüreceklerini söyledi.

Sertoğlu FIFA’nın yasaları ve tüzükleriyle uyumlaştırma çalışmalarının 5 maddede yapılacağını, bunlardan birinin de tüzük değişikliği olduğunu ifade ederek 40-45 gün içinde bu tüzük değişikliğini yapıp KTFF Genel Kurulu’nun onayına sunacaklarını bildirdi.

Sertoğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

• TFF yazısını FIFA’dan öğrendik, bir ülkede temsil açılacaksa ve o ülkenin yetkili kurumuna haber verilmiyorsa bu büyük saygısızlık.
• Biz kurumlarımızın yaşatılması için buradayız onları yok etmek için değil. Memlekette kıyametler koptu, spor bakanı da çıktı dedi ki ben bu temsilciliğe destek veriyorum.
• Spor Bakanı Serdar Denktaş “TC vatandaşı futbolcular da gidip Güney’de maç yapacaksa onay veririm” dedi. Bakan bilmiyor herhalde 10 yıldır TC vatandaşı sporcular Pile’den geçip güneyde futbol oynayabiliyorlar. Biz görev süremizde kural getirdik ve TC uyruklu çocuklar 2 yıl herhangi bir takımın altyapısında futbol oynuyorsa üst yapılarda yerli statüde futbol oynayabilecekler.
• Birileri çıkıp da artık bu devirde bu işlerin organizasyon olduğunu, Sertoğlu’nun kapalı kapılar ardında bir şey pişiriliyor, farklı görüşleri vardır diyor. Hasan Sertoğlu’nun farklı görüş yoktur, Hasan Sertoğlu’nun yalakalık yapmaya da ihtiyacı yoktur.
• Sayın bakan ansızdan Cuma akşamı RHA arabaları ile köy köy gezip kulüplere mektup gönderdi ve onlara sizin yetkiniz yoktur böyle karar vermeye toplayın yönetim kurullarınız ve bu konuda öyle karar verin. Kulüp başkalarını yetkisiz saydı, saygısızlık etti. Kulüp başkanlar kendisi gibi seçilmiş başkanlardır ve her tür yetkileri vardır
• Bu işleride ‘Vatan Millet Sakarya’ çekmeye gerek yoktur, burada bizi Türkiye düşmanı gibi göstermeye de gerek yoktur.
• Yabancı ajanslara haber verip  de bizim Türkiye’yi işgalci olarak tanımladığımızı da yaymak yanlıştır.
• Ben kendi kurumumuz, kendi gençlerimizin faydasına bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve kulüp başkanları da bize destek verdi, ne kimseyle bir hesaplaşmam de düşmanlığım vardır.
• Serdar beyin mektubu Al Jazeera’de çıkan haberi doğru sayıp kulüp başkanlarına mektup yazdı haftaya kop a başvuruyoruz diye, ben hiç böyle bir ifade kullandım mı? Sen bu haberi doğru kabul edip kulüplere mektup dağıttın,  çağır konuş veya sordun mu böyle bir demeç verip vermediğimi.
• KKTC sporunu ve sporcusunun hakkını koruyormuş, Sertoğlu memleketi satıyor bu da yakında ortaya çıkacakmış.
• Denktaş, “Gizli işler yapılıyor sonradan ortaya çıkacak” sözlerine cevap vermek istemiyorum çünkü buna yanıtım  ağır olabilir,  açıklamada yazdığı gibi “Kimse bizim sorunumuzla ilgilenmiyor” diye bir şey söylemedim “Kimse bizim sorunumuzu çözmedi” dedim.
• “Tek bir kişinin kazdığı kuyuyu futbolumuz sürüklenmektedir” diyor, ben tek başıma kuyu kazmadım. “Kıbrıs Türk futbolunun kurtuluşunu KOP’ta görmek KKTC’nin iflası futbolun intiharıdır” diyor.
• Siyaseti iflas ettirdiler, 20-25 senedir milletvekilliği  yapan arkadaşlar siyaseti iflas ettirdi, gelin sokağa çıkalım insanlara soralım bakalım iflas eden nedir… Sizler siyaseti halkın nefret ettiği bir kurum haline getirdiniz, bunu siz başardınız.
•  Siz ve arkadaşlarınız futbolu iflas noktasına getirdiniz, biz kurtarmak için çalışıyoruz. Dibe vurdurdunuz ve hala uğraşırsınız vurdurmak için.
• Ne yaptınız siz bu güne kadar futbol için? Kulüplere para verilmesin diye başbakanla kavga eden bir spor bakanımız var.
• Kendi kurumlarımızın altına dinamit koymaya çalışanları ayakta alkışladınız. Kıbrıs milletçisiyim diyen bir adam dinamit koymaya çalışanları alkışlamaz kurum ile yan yana durur.

Hürriyet gazetesinin haberi ile ilgili;

Hürriyet gazetesi, “Kıbrıs’ta korkulan oldu, Kıbrıslı Türkler Rum’a bağlanıyor” yazdı, ne biçim bir haberdir bu? Biz adanın kuzeyinde kendi kendini idare etmeye çalışan bir kurumumuz Akdeniz Oyunları’nda Kıbrıs bayrağı açılırken Kıbrıslı Türkler nerede sordunuz mu? Biz pi* miyiz? Bizim de hakkımız var bu hakkı söke söke alacağız istediğiniz kadar bönürün
• TFF’nin açıklaması yer verdiler, siyaset yaptığımız iddia ettiler, seçimler var diye böyle bir karar almışız.
• Burada her şeyi yapmışlar ve yapmaya devam edeceklermiş. Biz göreve olduğumuz süre içerisinde TFF’nin yaptıklarını sıralamak isterim:
1. İzmir’de festival oldu MTG’nin 14- 15 yaşındaki çocukları çağırdıldı futbol oynasınlar ve TFF yazı yazdı, geri gönderin, FIFA kurallarına göre onlar oynayamaz
2. TFF Başkanı Demirören’den davet aldık, gittik, görüşme sonrasında toplu fotoğraf çektirmek istedik onu bile reddetti
3. Cumhurbaşkanına  geldi ziyarete gelip bizimle kahve bile içmedi
4. Türkiye’ye gitti ve FIFA’ya yazı yazdı, bize sormadı bile
Ne yapar TFF?  Antrenör eğitimlerinde eğitmen gönderir diploma verir ve o verdiği diplomaları tanımazlar bile denklik bile vermez.

KOP süreci;

• KOP ile imzaladığımız taslak metinden bir iki hatırlatma yapayım,  KOP,  KTFF adanın kuzeyi üzerindeki tüm yetkileri tanır ve onun yapacağı tüm organizasyonları onaylar. Bu düzenleme taraflardan herhangi zamanda tarafların herhangi birini istediği ile fes edilebilir. Yani yarın birileri gelip ben bu anlaşmayı beğenmedim deyip, bir mektup yazıp bu yapıdan çıkabilir.
• KTFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun aldığı kararları derhal uygulamaya koymak zorundadır! 45 günümüz doldu. Danışmanı çağırdık, 4 gün yoğun toplantılar yaptık. Bu işin nasıl olabileceğini ve olağanüstü genel kurulda alınan karar nasıl uygulanabilecek, FIFA ve KOP ile görüştük.
• 7 kişi FIFA yetkilileri ile yemekte görüştük KOP başkanını da yemeğe davet ettik Yönetim Kurulu’nda bir yetkili beraber geldi. KOP başkanına orada FIFA'ya bir mektup yazacağımı, bu konu ile ilgili süreci anlattım. Dağıtımı sana da yapacağız dedim. Sen bizim partnerimiz olarak, sana yazı gelecek ama yazıdan önce sözlü olarak da söyleyeyim. Bir mektup yazdık FIFA'ya. UEFA'ya, KOP'a da gitti.
• Kıbrıs Türk futbol camiası adına, KTFF'nin tüzüklerini FIFA ve UEFA prensipleri çerçevesinde düzenlemek için çalışma başlatmış bulunmaktayız. En kısa süre içinde tüzüklerimizi tamamlayıp onaya sunacağız.
• Tüzüğümüzün değişmesi lazım… 5 şey yapmamız lazım, 4 tanesi çok basit. 1 tanesi tüzük ama yıllar almayacak. Biz kendimize 40-45 günlük bir süre koyduk. Bu sürede tüzüğü bitirip, genel kuruldan geçireceğiz. Yeni tüzükte başkanın yetkilerinin yarısı gider… Sorun da değildir. Genel kurul bir karar aldı.
• Bugün Kıbrıs Türk futbol tarihinde bir devir kapanıyor Ben KTFF Başkanı olarak, Yönetim Kurulu ile birlikte çok büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Biz doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. Kıbrıs Türk futbol tarihinde çok heyecanlı yeni bir devir başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun.

FIFA, UEFA ve KOP’a gönderilen mektup:

Bu haber toplam 5009 defa okunmuştur