1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FUTBOLCULAR ÇÖZÜM İSTEDİ
FUTBOLCULAR ÇÖZÜM İSTEDİ

FUTBOLCULAR ÇÖZÜM İSTEDİ

KTFF tarafından üyelikten ihraç edilen Serdarlı’da futbolcular yaşanan süreç içerisinde futbol yaşantılarının belirsizlik içerisinde olduğunu, yeniden futbol oynamak istediklerini belirterek federasyondan çözüm talep etti

A+A-

• “FEDERASYON ÜZERİNDEN AKLAMA OPERASYONU”... KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Diğer futbolculara bonservislerini kim verdi? Sonra bu futbolcular serbest kaldı diye Federasyonu suçluyorsunuz. Bu işler sanki federasyonu suçlayarak, kendi suçlarını ört pas etmek için yapılmış bir aklama operasyonu”

• Sertoğlu: “Dört sarı kart cezalısı adamı kim oynattı? Ben oynatmadım. Sahadan kim çekildi? Ben çekilmedim. Sahadan gitmeyin 3 puanınız silinecek dedik, bize ‘silinirse silinsin’ dediler. Şimdi Federasyon suçlu diyeceksiniz? Bu konuda ben hiç konuşmadım ama günü geldiğinde konuşacağım”

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından üyelikten ihraç edilen Serdarlı’da futbolcular mağduriyetlerinin giderilmesi için dün federasyona dilekçe sundu. Yaşanan süreç içerisinde futbol yaşantılarının belirsizlik içerisinde olduğunu belirten futbolcular, futbol oynamak istediklerini, bu nedenle gerekli işlemlerin başlatılarak sorunun en kısa zamanda çözülmesini talep ettiler. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da tüzük ve talimatlar çerçevesinde Yönetim Kurulu ile birlikte orta yolu bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Futbolcular: “Yardım istiyoruz”

Dün KTFF’ye giden Hüseyin Taşçı, İsmet Paşa Pehlivan, Hasan Bahtıkara, Ümit Genç, Cengiz Arapbayram ve Rifat Hacıarifoğlu federasyon başkanı Hasan Sertoğlu’na futbol oynamak istediklerini ilettiler, sorunun çözümlenmesi için gerekenin yapılmasını talep ettikleri bir yazı verdiler. Kendileri ile iki futbolcunun daha olduğunu belirten Serdarlı futbolcusu Hüseyin Taşçı, “Yardım talebi ile geldik. Elinizden geldiğince bize futbol oynama konusunda yardım etmenizi istiyoruz” dedi.

Sertoğlu: “Sanki Federasyon üzerinden aklama operasyonu yapılıyor”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu talebi Yönetim Kurulu olarak değerlendirmeye alacaklarını söylerken Serdarlı’da diğer futbolcuların bonservisleri ellerinde olduğu için başka takımlara gittiğini söyleyerek “Bu futbolcuların bonservislerini kim verdi? Sonra bu futbolcular serbest kaldı diye Federasyonu suçluyorsunuz. Sen bu futbolculara bonservislerini verdin. Bu işleri sanki biraz bilerek ve isteyerek, federasyonu suçlayarak, kendi suçlarını ört pas etmek için federasyon üzerinden bir aklama operasyonu olarak yapılıyor” dedi.

“İfadeleri açıklasak 2-3 kişi köye giremez”

Kendilerine transfer için gelen çoğu eski Serdarlı futbolcusunun ellerinde bonservisinin olduğunu söyleyen Sertoğlu “Ben hayatımda ilk defa bütün futbolculara bonservisleri verilen bir takım gördüm. 18 kişilik takımdan 8 kişi kaldı. Acı bir durum. Ben bütün futbolcuların Şike Araştırma Komitesine verdiği ifadelerin hepsini okudum. Bu ifadeleri açıklasam, 2-3 arkadaş köye giremeyecek. Ama bunu yapmak bize yakışmaz” açıklamasını yaptı.

“Bütün futbolculara bonservisleri verildi”

Birilerinin ciddi bir şekilde Serdarlı köyünü mağdur ettiğini söyleyen Sertoğlu “Bu mağduriyeti birileri Serdarlı köyüne yaşattı. Onun üstünü kapatmak için Futbol Federasyonu’nu suçlayarak kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Bu sizin yaptığınız operasyon bilerek ve isteyerektir. Bütün futbolculara siz bonservislerini verdiniz. Ben şok oldum, hergün biri geldi. Ondan sonra başkan bana bonservislerin geçersiz olduğunu içeren bir yazı yazdı. Neden? Bu işler bu kadar basit değil” ifadelerini kullandı.

“Cezalı oyuncuyu kim oynattı? Sahadan kim çekildi?”

Yaşanan süreçte tek suçu olmayan kurumun Futbol Federasyonu olduğunu dile getiren Sertoğlu “Dört sarı kart cezalısı adamı kim oynattı? Ben oynatmadım. Sahadan kim çekildi? Ben çekilmedim. Sahadan gitmeyin 3 puanınız silinecek dedik, bize silinirse silinsin dediler. Şimdi Futbol Federasyonu suçlu diyeceksiniz? Bu konuda ben hiç konuşmadım ama günü geldiğinde konuşacağım” açıklamasını yaptı.
Futbolcuların talebini aldıklarını ve Yönetim Kurulu’nda değerlendireceklerini söyleyen Sertoğlu “Genç arkadaşların futbol oynamasını istiyoruz. Tüzük ve talimatlar çerçevesinde bir orta yol bulabilirsek bulacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Futbolcuların yazdığı dilekçe

Futbolcuların KTFF’ye ilettiği dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Bizler aşağıda imzası bulunan Serdarlı Gençler Birliği futbolcuları, son üç aylık sürede yaşanan malum olaylar neticesinde mağdur olduğumuza inanmaktayız. Gelinen şu anki aşamada futbol yaşantımız bir belirsizlik içerisindedir. Bizler futbol oynamak istiyoruz. Bu nedenle, gereken işlemlerin bir an önce başlatılarak sorunumuzun en kısa zamanda çözümlenmesini istediğimizi bilgilerinize arz ederiz”

Basın toplantısı düzenleniyor

Öte yandan Serdarlı bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile spor kamuoyunu aydınlatacağını açıkladı. Kulüp başkanı Taşer Büyükadam’ın yapacağı basın toplantısı saat 16.00’da Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ne olmuştu?

Geride bıraktığımız sezon Süper Lig Play-out mücadelesi 2’nci karşılaşmasında Çetinkaya maçında 4 sarı kart cezalısı oyuncu oynattığı gerekçesi ile 3-0 hükmen mağlup ve sahadan çekildiği gerekçesi ile 3 puanı daha silinen Serdarlı, günün sonunda Birinci Lig’e düşen son takım olmuştu. KTFF’nin kendilerine savunma hakkı tanımadığı gerekçesi ile konuyu Yüksek İdare Mahmekesi’ne (YİM) taşıyan Serdarlı, KTFF Tüzük ve Talimatlar çerçevesinde, 2/3 Genel Kurul kararı olmaksızın YİM'e yapmış olduğu başvuru neticesinde federasyon üyeliğinden çıkarılmıştı. Gelişen bu olaylar ışığında futbolculara başka kulüpler talip olurken, transfer için izin isteyen futbolculara kulüpleri Sedarlı, YİM davasının sonuçlanmasını beklemelerini iletmişti.

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur